Indoor Cycling Instructeur

Indoor Cycling Instructeur in het kort:

 • Doel: Het maken van leuke en goede cycling lessen
 • Locaties: Barendrecht (Rotterdam), Amsterdam
 • Eerst mogelijke startdatum: 14-04-2018
 • Duur: 2 opleidingsdagen
 • Lesgeld: € 249,00 inclusief studiemateriaal
Schrijf je nu direct in
Cycling Trainer

AALO Indoor Cycling Expert (AiCE), trainen op hartslag!

Deze korte opleiding 'Indoor Cycling Trainer' is een onderdeel van het Indoor Cycling Expert programma. Na het volgen van deze Indoor Cycling Trainer opleiding ben je direct in staat om Cycle lessen te geven. In de AALO-opleiding Indoor Cycling leer je hoe je indoor cycling groepslessen geeft, hoe je deelnemers motiveert en hoe je coacht op hartslag. Want de enige manier om te zien op welk inspanningsniveau jouw deelnemers trainen, is hartslag. Je krijgt de juiste tools om uitdagende en stimulerende indoor cycling lessen te maken, waarbij de verschillende fietstechnieken, gebruik van muziek in je les en natuurlijk je eigen techniek aan bod komen. De AALO-opleiding Indoor Cycling Expert (AiCE) is de meest unieke indoor cycle opleiding in de branche, met de hoogste leercurve. Na het volgen van deze opleiding geef je gegarandeerd de tofste indoor cycling lessen.

Bekijk deze video en ontdek alles over het studeren bij AALO.

Inhoud van de opleiding Indoor Cycling Trainer

De opleiding Indoor Cycling Trainer omvat twee dagen. Tijdens deze twee dagen leer je hoe je een goede en boeiende indoor cycling les opbouwt en geeft. Daarna kun je met het certificaat al starten met lesgeven in indoor cycling.

De volgende onderwerpen komen aan bod in de AALO-opleiding Indoor Cycling Trainer:

 • Trainen op hartslag: specifiek trainen geeft zichtbare resultaten;
 • Eigen vaardigheid en techniek: goed voorbeeld doet goed volgen;
 • Fietstechnieken: vlakke wegen, klimmetjes en meer;
 • Muziek: muziek is emotie en ritme. Hoe gebruik je dat in je les?;
 • Cueing: op het juiste moment de juiste instructies geven;
 • Entertainment: jouw passie en plezier overbrengen op je deelnemers;
 • Lessen maken: opbouw van een indoor cycling les, werken met trainingsdoelen.

De AALO-opleiding Indoor Cycling Trainer is voor iedereen die:

 • Indoor cycling lessen wil gaan geven. Met en zonder ervaring in het geven van groepslessen.
 • Al indoor cycling les geeft en op zoek is naar verdieping, uitdaging of nieuwe inspiratie.

Examen en stage

De opleiding Indoor Cycling Trainer omvat twee dagen. Tijdens deze twee dagen leer je hoe je een goede en boeiende indoor cycling les opbouwt en geeft. Daarna kun je met het certificaat al starten met lesgeven in indoor cycling.

Vervolgens kun je je inschrijven voor twee dagdelen Master Classes gevolgd door een examen. Tijdens de Master Classes krijg je nog meer diepgang omtrent het trainen op hartslag en leer je meer over de opbouw, techniek en achtergrond van de gegeven master ride. En als jij er klaar voor bent doe je examen: theorie en praktijk. Daarna ontvang je het AALO-diploma indoor Cycling Expert (AiCE). Je krijgt dus alle tijd om in de praktijk indoor cycling ervaring op te doen en je master classes te volgen. Want lesgeven in indoor cycling leer je het best door het te doen. Voor de Masterclasses en examen dien je je apart op te geven.

Indien je direct wilt inschrijven voor Indoor Cycling Instructeur en de Mater Classes, dan adviseren wij je om het Indoor Cycling Expert Pakket te kiezen, dit levert je totaal 119 euro voordeel op. Bovendien heb je gegarandeerd plaats tijdens de eerstvolgende Master Classes.


Tijden, locaties en data

Voorkeurslocatie

AALO is een landelijke organisatie. Opleidingen worden binnen één of meerdere Regio’s aangeboden. Kies een Regio die het best bij je past en schrijft je in voor jouw voorkeurslocatie binnen deze regio. Binnen de regio probeert AALO altijd zoveel mogelijk rekening te houden met de door jou opgegeven voorkeurslocatie. De voorkeurslocatie met de meeste inschrijvingen gaat door. Houd daarom rekening dat de opleiding op een andere locatie plaats zou kunnen vinden dan jouw voorkeurslocatie. Uiteraard proberen we de extra reistijd altijd zo kort mogelijk te houden.

Uiterlijk 14 dagen voordat je opleiding van start gaat ontvang je een e-mail met daarin de definitieve locatiegegevens en tijden. Je kunt de informatie ook vinden in je digitale leeromgeving.

Hieronder vind je een overzicht van de regio(s), voorkeurslocaties en startdata. 

Amsterdam
Indoor Cycling Instructeur Lestijden
Opleidingsdag 1 zo 06-05-2018 10:00 - 17:00 uur
Opleidingsdag 2 zo 13-05-2018 10:00 - 17:00 uur
Barendrecht (Rotterdam)
Indoor Cycling Instructeur Lestijden
Opleidingsdag 1 za 14-04-2018 09:00 - 16:00 uur
Opleidingsdag 2 za 21-04-2018 09:00 - 16:00 uur


Kosten

Het lesgeld voor de AALO-opleiding Indoor Cycling Trainer bedraagt € 249,00. Dit is inclusief het studiemateriaal en een Polar H7 hartslagband. 

Inclusief:

 • opleidingsmateriaal (speciaal ontwikkeld voor AALO opleidingen).
 • opleiding van erkende master trainers in de branche.


Doorstuderen?

Heb je de AALO-opleiding Indoor Cycling Trainer afgerond en wil je jezelf verder ontwikkelen tot Cycle Expert (AiCE)? Volg dan de Master Classes gevolgd door het Cycling Expert examen. Indien je je direct inschrijft voor het Indoor Cycling Expert programma (Instructeur + Master Classes), dan adviseren wij je te kiezen voor het Indoor Cycling Expert Pakket, dat levert je vele voordelen op.

bekijk hieronder het AiCE pakket en andere voordeelpakketten binnen de Groepsfitness Academie

Allround Groepsles Instructeur € 1.197,00 € 998,00 € 199,00 voordeel

Het Allround Groepsles Instructeur pakket leidt je op tot groepsles instructeur met een stevige bagage aan kennis en ervaring. Je volgt in korte tijd de volgende drie AALO-opleidingen:

 • Basis Groepsles Instructeur
 • Total Bodyshape Instructeur
 • Step Instructeur Level 1
Sluiten [x]

AALO Plannings Wizard

Deze opleiding is een voordeelpakket. Je schrijft je in voor meerdere certificaten en profiteert van hoge kortingen. Je kunt direct de startdata vastleggen voor meerdere certificaten met de handige AALO Plannings Wizard.

Startdatum - Allround Groepsles Instructeur
Indoor Cycling Expert Pakket € 398,00 € 329,00 € 69,00 voordeel
Sluiten [x]

AALO Plannings Wizard

Deze opleiding is een voordeelpakket. Je schrijft je in voor meerdere certificaten en profiteert van hoge kortingen. Je kunt direct de startdata vastleggen voor meerdere certificaten met de handige AALO Plannings Wizard.

Startdatum - Indoor Cycling Expert Pakket
Allround Fight Pakket € 947,00 € 799,00 € 148,00 voordeel

Met het Allround Fight Pakket van AALO word je opgeleid tot een allroundfightinstructeur met de nodige bagage. Je volgt in korte tijd de volgende drie AALO Fight-opleidingen:

 • Fight Cardio Instructor
 • Fight Kickbag Instructor
 • Fight Kickboxing Instructor

Hiermee ben je internationaal erkend door de overkoepelende Fitness Fight organisatie het UFW

Sluiten [x]

AALO Plannings Wizard

Deze opleiding is een voordeelpakket. Je schrijft je in voor meerdere certificaten en profiteert van hoge kortingen. Je kunt direct de startdata vastleggen voor meerdere certificaten met de handige AALO Plannings Wizard.

Startdatum - Allround Fight Pakket
 


Branche-erkend diploma

Na het succesvol afronden van de AALO-opleiding Indoor Cycling Trainer ontvang je een branche-erkend certificaat. Met dit certificaat op zak kun je direct aan de slag als Cycling docent. Het branche-erkende certificaat kent nog meer voordelen:

 • Het certificaat is de standaard voor instructeurs binnen sportclubs.
 • Het certificaat staat goed aangeschreven op de arbeidsmarkt.
 • AALO is marktleider in opleidingen in de Nederlandse en Belgische fitnessbranche.

Studeren bij AALO

Bekijk deze video en ontdek alles over het studeren bij AALO.

Schrijf je direct in...

of vraag meer informatie aan! Klik hier.