Voedingsdeskundige (Level 2)

Voedingsdeskundige (Level 2) in het kort:

Schrijf je nu direct in
AALO opleiding Voedingsdeskundige

Opleiding Voedingsdeskundige Level 2, gedragsverandering & coaching!

In de opleiding Voedingsdeskundige level 2 gaan we dieper in op wat er speelt in voedingsland. De basis is immers gelegd in de opleiding Voedingsdeskundige Level 1.

Bij Level 2 kijken we naar afwijkende voedingssystemen en trends. Denk bijvoorbeeld aan smoothies en superfoods. We zullen ze uitvoerig bespreken en de voor- en nadelen bekijken. Ook kijken we tijdens deze opleiding naar voedingsmiddelen zoals melk, brood en suiker. Ook de hypes om die vooral te laten staan komen natuurlijk aan bod. De herkomst van onze voeding wordt besproken en we gaan in op industriële bewerking en toevoegingen aan ons voedsel. Daarnaast leer je meer over de juiste basisvoeding. Dit heeft als doel om bijvoorbeeld overgewicht te verliezen.

Sportgerelateerde doelstellingen komen ook aan bod. Hoe kun je als voedingsdeskundige je cliënt helpen gezonder te gaan eten? Welke problematiek kom je tegen? Je leert tijdens de opleiding Voedingsdeskundige Level 2 de basis van coaching rondom gedragsverandering en je krijgt inzicht in de beschikbare hulpverlening.


Inhoud van de AALO Voedingsdeskundige opleiding Level 2 

Deze Voedingsdeskundige opleiding is geschikt voor iedereen die zijn/haar basiskennis over voeding verder wil uitbreiden en daar eventueel professioneel mee aan de slag wil. De opleiding Voedingsdeskundige Level 2 is ook zeer geschikt voor fitnessprofessionals die hun cliënten breder willen kunnen ondersteunen. Je kunt de opleiding Voedingsdeskundige Level 2 ook gebruiken als oriëntatie, om te kijken welke richting je op wil met voeding en/of begeleiding.

Tijdens deze Voedingsdeskundige opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod: 

 • voedingsmiddelen
 • herkomst voedingsmiddelen
 • bewerkingen en toevoegingen
 • trends
 • voeding in verschillende situaties
 • diëten
 • gedragsproblematiek bij voeding
 • gedragsverandering
 • coaching
 • de rol van een voedingsdeskundige.

Een voorlopleiding is voor het volgen van Voedingsdeskundige level 2 niet verplicht. Basiskennis van voedingsleer is wel wenselijk (bijv. de opleiding Voedingsdeskundige level 1).


Tijden, locaties en data

De AALO Voedingsdeskundige opleiding Level 2 bestaat uit drie opleidingsdagen.

Voorkeurslocatie
Je schrijft je in op jouw voorkeurslocatie. AALO probeert altijd zoveel mogelijk rekening te houden met jouw opgegeven voorkeurslocatie. Houd er echter rekening mee dat de opleiding op een andere locatie plaats zou kunnen vinden. Uiteraard proberen we de extra reistijd altijd zo kort mogelijk te houden.

In de week voordat je opleiding van start gaat ontvang je een e-mail met daarin de definitieve locatiegegevens en tijden. 

Hieronder vind je een overzicht van de leslocaties en startdata van de opleiding Voedingsdeskundige Level 2. 

Nieuwegein (Utrecht)
Voedingsdeskundige (Level 2) Lestijden
Opleidingsdag 1 zo 10-11-2019 10:00 - 17:00 uur
Opleidingsdag 2 zo 24-11-2019 10:00 - 17:00 uur
Opleidingsdag 3 zo 08-12-2019 10:00 - 17:00 uur


Examen

Je sluit de AALO-opleiding Voedingsdeskundige Level 2 af met een eindopdracht. Deze eindopdracht wordt door je eigen AALO Master Trainer beoordeeld.


Branche-erkend certificaat

Na het succesvol afronden van de AALO-opleiding Voedingsdeskundige Level 2 ontvang je een branche-erkend certificaat. Met dit certificaat op zak kun je direct aan de slag. Het branche-erkende certificaat kent nog meer voordelen:

 • Het certificaat is de standaard voor instructeurs binnen sportclubs.
 • Het certificaat staat goed aangeschreven op de arbeidsmarkt.
 • AALO is marktleider in opleidingen in de Nederlandse en Belgische fitnessbranche.

Kosten

Het lesgeld voor de AALO Voedingsdeskundige opleiding Level 2 bedraagt € 499,00. Dit is inclusief het studiemateriaal.


Doorstuderen?

Heb je de Voedingsdeskundige opleiding Level 2 afgerond en wil je je verder ontwikkelen? De opleiding sportvoedingsadviseur (BGN) is een zeer geschikte vervolgopleiding.

Voedingsdeskundige Totaal Pakket € 898,00 € 798,00 € 100,00 voordeel

Het Voedingsdeskundige Totaal Pakket biedt alle informatie, tips en tools om direct als voedingsdeskundige aan de slag te kunnen. Je volgt in korte tijd de volgende twee AALO-opleidingen:

 • Voedingsdeskundige Level 1 
 • Voedingsdeskundige Level 2
Sluiten [x]

AALO Plannings Wizard

Deze opleiding is een voordeelpakket. Je schrijft je in voor meerdere certificaten en profiteert van hoge kortingen. Je kunt direct de startdata vastleggen voor meerdere certificaten met de handige AALO Plannings Wizard.

Startdatum - Voedingsdeskundige Totaal Pakket


Studeren bij AALO

Bekijk deze video en ontdek alles over het studeren bij AALO.


Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Voor Voedingsdeskundige (Level 2) kun je voor het fiscale jaar 2019 bijvoorbeeld € 129,48 terugvragen van de belasting!*

* Dit rekenvoorbeeld geldt als indicatie bij ineens betaling van de opleiding met de hoogste belastingschaal van 52% en is alleen van toepassing als de opleiding aansluit bij je beroep of toekomstige beroep. Bekijk voor meer informatie de AALO Belastingtool.

Schrijf je direct in...

of vraag meer informatie aan! Klik hier.