Voedingsdeskundige (Level 2)

Vanaf €549

Voedingsdeskundige (Level 2) in het kort:

Voedingsdeskundige Level 2, gedragsverandering & coaching!

Bij Level 2 gaan we dieper in op voedingsleer. We kijken naar afwijkende voedingssystemen en trends. Denk bijvoorbeeld aan smoothies en superfoods. We zullen ze uitvoerig bespreken en de voor- en nadelen bekijken.  Ook traditionele voedingsmiddelen als melk, brood en suiker komen aan bod. En de hypes om die vooral te laten staan. De herkomst van onze voeding wordt besproken en we gaan in op industriële bewerking en toevoegingen aan ons voedsel. Daarnaast leer je meer over de juiste basisvoeding. Dit heeft als doel om bijvoorbeeld overgewicht te verliezen. 

Sportgerelateerde doelstellingen komen ook aan bod. Hoe kun je als voedingsdeskundige je cliënt helpen gezonder te gaan eten? Welke problematiek kom je tegen? Je leert tijdens de opleiding Voedingsdeskundige Level 2 de basis van coaching rondom gedragsverandering en je krijgt inzicht in de beschikbare hulpverlening.

voeding 5

Goede voeding helpt mensen.

Studieprogramma

Onderwerpen:

 • Voedingsmiddelen
 • Herkomst voedingsmiddelen
 • Bewerkingen en toevoegingen
 • Trends
 • Voeding in verschillende situaties
 • Diëten
 • Gedragsproblematiek bij voeding
 • Gedragsverandering
 • Coaching
 • De rol van een voedingsdeskundige

Een vooropleiding is voor het volgen van Voedingsdeskundige level 2 niet verplicht. Basiskennis van voedingsleer is wel wenselijk (bijvoorbeeld de opleiding Voedingsdeskundige level 1).

Les van de beste docenten

Onze opleidingen zijn van de hoogste kwaliteit en worden ontwikkeld door specialisten uit het vakgebied met jaren (buitenland)ervaring. Je krijgt les van de beste Master Trainers, met enorme passie voor het vak die veel praktijkervaring meenemen tijdens het geven van de lessen.

Studieadviseur Vanessa

"Heb je vragen? Ik en de andere AALO-studieadviseurs staan voor je klaar!"

Klik hier

Tijden, locaties en data

De AALO Voedingsdeskundige opleiding Level 2 bestaat uit drie opleidingsdagen.

Hieronder vind je een overzicht van de leslocaties en startdata van de opleiding Voedingsdeskundige Level 2. 

Binnenkort verschijnen hier de nieuwe opleidingsdata. Kun je niet wachten, neem dan contact met ons op.

Meer informatie

Wil je de gids ontvangen? 


Om je beter te kunnen helpen bij je studiekeuze kunnen we contact met je opnemen. Door dit formulier te versturen geef je hier toestemming voor. Ook ontvang je onze nieuwsbrief. Je kunt je altijd afmelden wanneer je wilt.

Voorkeurslocatie

Bij AALO geef je jouw voorkeurslocatie op. Soms kan het gebeuren dat  de opleiding op een andere locatie plaatsvindt dan jouw voorkeurslocatie. Mocht dit gebeuren informeren we je hierover. En we proberen de extra reistijd natuurlijk altijd zo kort mogelijk te houden.

Branche-erkend certificaat

Na het succesvol afronden van de AALO-opleiding Voedingsdeskundige Level 2 ontvang je een branche-erkend certificaat. Met dit certificaat op zak kun je direct aan de slag. Het branche-erkende certificaat kent nog meer voordelen:

 • Het certificaat is de standaard voor instructeurs binnen sportclubs.
 • Het certificaat staat goed aangeschreven op de arbeidsmarkt.
 • AALO is marktleider in opleidingen in de Nederlandse en Belgische fitnessbranche.

Examen

Je sluit de AALO-opleiding Voedingsdeskundige Level 2 af met een eindopdracht. Deze eindopdracht wordt door je eigen AALO Master Trainer beoordeeld.

Toelatingseisen

Je kunt direct starten met Voedingsdeskundige Level 2 als je dit diploma hebt:

Voldoe jij aan deze eis?

Schrijf je direct in voor deze opleiding

voeding 1

Wat kost deze opleiding?

Het lesgeld voor de AALO Voedingsdeskundige opleiding Level 2 bedraagt € 549,00. Dit is inclusief het studiemateriaal. Het examengeld bedraagt € 40,00.

Vraag een offerte aan

Doorstuderen na deze opleiding

Heb je de Voedingsdeskundige opleiding Level 2 afgerond en wil je je verder ontwikkelen? De opleiding sportvoedingsadviseur (BGN) is een zeer geschikte vervolgopleiding.

Voordelige pakketten

€ 998,- € 899,- € 99,- voordeel

Het Voedingsdeskundige Totaal Pakket biedt alle informatie, tips en tools om direct als voedingsdeskundige aan de slag te kunnen. Je volgt in korte tijd de volgende twee AALO-opleidingen:

 • Voedingsdeskundige Level 1 
 • Voedingsdeskundige Level 2
Sluiten [x]

AALO Plannings Wizard

Deze opleiding is een voordeelpakket. Je schrijft je in voor meerdere certificaten en profiteert van hoge kortingen. Je kunt direct de startdata vastleggen voor meerdere certificaten met de handige AALO Plannings Wizard.

Startdatum - Voedingsdeskundige Totaal Pakket