Total Bodyshape Instructeur

Vanaf €659

Total Bodyshape Instructeur in het kort:

Word in zes dagen een vakkundige groepsles docent met de opleiding Total Bodyshape Instructeur

(Total) Bodyshapelessen zijn op elk groepslesrooster een hit. Sportcentra zijn voortdurend op zoek naar goed opgeleide instructeurs voor het geven van deze populaire lessen.

In de zesdaagse AALO Total Bodyshape opleiding leer jij het hele pakket aan vaardigheden voor het geven van een volledige (Total) Bodyshape les. Na het behalen van je diploma kun jij meteen als hoogwaardig AALO Total Bodyshape Instructeur aan de slag! Dit kun je met één enkele opleiding.

Deze opleiding wordt ondersteund door honderden minuten aan videomateriaal, met methodieken, shape-oefeningen en HIIT trainingsmateriaal. De AALO-opleiding Total Bodyshape Instructeur is geschikt voor iedereen die:

 • groepslessen wil gaan geven;
 • snel aan de slag wil binnen de groepsfitness branche;
 • met één enkele opleiding meteen een complete en hoogwaardige les wil kunnen geven;
 • zijn of haar marktwaarde als groepslesinstructeur wil vergroten door het behalen van het branche-erkende AALO-diploma Total Bodyshape Instructeur.

Bekijk deze video en ontdek alles over het studeren bij AALO. 

Studieprogramma

Algemene kennis

 • Spieren en spiergroepen
 • Verschillende trainingsvormen
 • Methodieken voor het geven van choreografie, spierversterking en cardio-oefeningen

Lessen ontwerpen

 • Muziek: muziek is emotie en ritme. Hoe gebruik je dat in je les?
 • Vormgeven van een volledige Total Bodyshapeles
 • Ontwerpen van een verantwoord trainingsprogramma binnen een groepsfitnesssetting

Lesgeven

 • Cueing: op het juiste moment de juiste instructies geven
 • Communicatie: jouw passie en plezier overbrengen op je deelnemers
 • Coaching: inspringen op behoeften van een groep of individuele deelnemers

Les van de beste docenten

Onze opleidingen zijn van de hoogste kwaliteit en worden ontwikkeld door topsporters, bewegingswetenschappers, voedingsdeskundigen en specialisten uit het vakgebied. Je krijgt les van de beste Master Trainers, met enorme passie voor het vak.

Studieadviseur Luuk

"Heb je vragen? Ik en de andere AALO-studieadviseurs staan voor je klaar!"

Klik hier

Tijden, locaties en data

De AALO-opleiding Total Bodyshape Instructeur bestaat uit zes opleidingsdagen en een video examen. We geven je de mogelijkheid om examen te doen op een moment en plaats van jouw keuze!

Deze opleiding wordt ook als spoedopleiding aangeboden. Neem contact op met de AALO-backoffice voor de specifieke data en locaties.

Hieronder vind je een overzicht van de regio(s), voorkeurslocaties en startdata. 

Nieuwegein
Total Bodyshape Instructeur Lestijden
Opleidingsdag 1 za 31-10-2020 10:00 - 16:00 uur
Opleidingsdag 2 za 07-11-2020 10:00 - 16:00 uur
Opleidingsdag 3 za 14-11-2020 10:00 - 16:00 uur
Opleidingsdag 4 za 21-11-2020 10:00 - 16:00 uur
Opleidingsdag 5 za 28-11-2020 10:00 - 16:00 uur
Opleidingsdag 6 za 12-12-2020 10:00 - 16:00 uur

Meer informatie

Wil je de gids ontvangen? 


Om je beter te kunnen helpen bij je studiekeuze kunnen we contact met je opnemen. Door dit formulier te versturen geef je hier toestemming voor. Ook ontvang je onze nieuwsbrief. Je kunt je altijd afmelden wanneer je wilt.

Voorkeurslocatie

Bij AALO geef je jouw voorkeurslocatie op. Soms kan het gebeuren dat  de opleiding op een andere locatie plaatsvindt dan jouw voorkeurslocatie. Mocht dit gebeuren informeren we je hierover. En we proberen de extra reistijd natuurlijk altijd zo kort mogelijk te houden.

Branche-erkend diploma

Na het succesvol afronden van de AALO-opleiding Total Bodyshape Instructeur ontvang je een branche-erkend diploma. Met dit diploma op zak kun je direct aan de slag. Het branche-erkende diploma kent nog meer voordelen:

 • Het diploma is de standaard voor instructeurs binnen sportclubs.
 • Het diploma staat goed aangeschreven op de arbeidsmarkt.
 • AALO is marktleider in opleidingen in de Nederlandse en Belgische fitnessbranche.

Examen

Deze opleiding heeft een video-examen, dat je binnen 3 maanden na de laatste lesdag kunt uploaden in de digitale leeromgeving. Wij beoordelen dit examen aan de hand van te voren bekend gemaakte criteria. Stage lopen mag, maar is niet verplicht.

Wat kost deze opleiding?

Het lesgeld voor de AALO-opleiding Total Bodyshape Instructeur bedraagt € 659,00. Dit is inclusief studiemateriaal en toegang tot AALO Online. De examenkosten bedragen € 149,00.

Inclusief:

 • Ondersteuning online, pasjes, choreografieën, methodieken (ook na je opleiding zijn die gratis en levenslang beschikbaar);
 • Studieboek: Total Bodyshape Instructeur;
 • Opleiding van de beste presenters en master trainers in de branche;
 • Opleidingsmateriaal exclusief ontwikkeld voor AALO-opleidingen.

Vraag een offerte aan

Doorstuderen na deze opleiding

Heb je de AALO-opleiding Total Bodyshape Instructeur afgerond en wil je je verder ontwikkelen? Deze opleiding sluit naadloos aan op de AALO Step Instructeur-, AALO Dance Instructeur- en AALO Fight Instructeur-opleidingen. Ook is het mogelijk om je in de breedte te ontwikkelen door aanvullende opleidingen te volgen binnen de Fitness Academie of Groepsfitness Academie. Met name onze specialisaties AALO Step Level 150+ Fit en Zwanger Fit sluiten bijzonder goed aan op de opleiding Total Bodyshape Instructeur.

Allround Groepsles Instructeur
De opleiding Total Bodyshape Instructeur is een onderdeel van de opleiding Allround Groepsles Instructeur. Volg meerdere opleidingen binnen de Groepsfitness Academie en ontvang meerdere waardevolle diploma’s. Kies je voor de Allround Groepsles Instructeur-opleiding? Dan zijn je opleidingen honderden euro’s voordeliger en krijg je ook nog eens een gratis opleiding.

Voordelige pakketten

€ 1.317,- € 1.058,- € 259,- voordeel

Het Allround Groepsles Instructeur pakket leidt je op tot groepsles instructeur met een stevige bagage aan kennis en ervaring. Je volgt in korte tijd de volgende drie AALO-opleidingen:

 • Basis Groepsles Instructeur
 • Total Bodyshape Instructeur
 • Step Instructeur Level 1
Sluiten [x]

AALO Plannings Wizard

Deze opleiding is een voordeelpakket. Je schrijft je in voor meerdere certificaten en profiteert van hoge kortingen. Je kunt direct de startdata vastleggen voor meerdere certificaten met de handige AALO Plannings Wizard.

Startdatum - Allround Groepsles Instructeur