Total Bodyshape Instructeur

Vanaf €801

Total Bodyshape Instructeur in het kort:

Word in zes dagen een vakkundige groepsles docent

Een Total Bodyshape Instructeur kan zelfstandig een totale zelfontworpen (freestyle) groepsles geven en ontwerpen, waarmee je bij elk sportcentrum aan de slag kunt. Een Total Bodyshape instructeur kan alle vormen van 'Shape' lessen (BBB, Bodyshape, Freestyle pump, Cardio, Total Workout) op het sportschoolrooster zelfstandig maken en doceren. Ook vormt deze opleiding de perfecte basis voor het geven van alle mogelijke semi-gestandaardiseerde programma's (zoals Clubjoy en Les Mills of Zumba), of het geven van small-group trainingen (zoals HIIT of buikspierkwartier).

 De zesdaagse opleiding AALO Bodyshape instructeur leidt op tot het erkende AALO-diploma, bekend en erkend bij iedere sportclub in Nederland en België. Je zult na het afronden van deze opleiding op korte termijn zeer succesvol een groepsactiviteit kunnen geven.

105583354 s

Studieprogramma

Algemene kennis

 • Spieren en spiergroepen
 • Verschillende trainingsvormen
 • Methodieken voor het geven van choreografie, spierversterking en cardio-oefeningen

Lessen ontwerpen

 • Muziek: muziek is emotie en ritme. Hoe gebruik je dat in je les?
 • Vormgeven van een volledige Total Bodyshapeles
 • Ontwerpen van een verantwoord trainingsprogramma binnen een groepsfitnesssetting

Lesgeven

 • Cueing: op het juiste moment de juiste instructies geven
 • Communicatie: jouw passie en plezier overbrengen op je deelnemers
 • Coaching: inspringen op behoeften van een groep of individuele deelnemers

Les van de beste docenten

Onze opleidingen zijn van de hoogste kwaliteit en worden ontwikkeld door specialisten uit het vakgebied met jaren (buitenland)ervaring. Je krijgt les van de beste Master Trainers, met enorme passie voor het vak die veel praktijkervaring meenemen tijdens het geven van de lessen.

Studieadviseur Vanessa

"Heb je vragen? Ik en de andere AALO-studieadviseurs staan voor je klaar!"

Klik hier

Tijden, locaties en data

De AALO-opleiding Total Bodyshape Instructeur bestaat uit zes opleidingsdagen en een video examen. We geven je de mogelijkheid om examen te doen op een moment en plaats van jouw keuze!

Hieronder vind je een overzicht van de regio(s), voorkeurslocaties en startdata. 

Startdatum: Zaterdag 12 oktober
Nieuwegein
Total Bodyshape Instructeur Lestijden
Opleidingsdag 1 za 12-10-2024 10:00 - 16:00 uur
Opleidingsdag 2 za 19-10-2024 10:00 - 16:00 uur
Opleidingsdag 3 za 26-10-2024 10:00 - 16:00 uur
Opleidingsdag 4 za 02-11-2024 10:00 - 16:00 uur
Opleidingsdag 5 za 09-11-2024 10:00 - 16:00 uur
Opleidingsdag 6 za 16-11-2024 10:00 - 16:00 uur

Meer informatie

Wil je de gids ontvangen? 


Om je beter te kunnen helpen bij je studiekeuze kunnen we contact met je opnemen. Door dit formulier te versturen geef je hier toestemming voor. Ook ontvang je onze nieuwsbrief. Je kunt je altijd afmelden wanneer je wilt.

Voorkeurslocatie

Bij AALO geef je jouw voorkeurslocatie op. Soms kan het gebeuren dat  de opleiding op een andere locatie plaatsvindt dan jouw voorkeurslocatie. Mocht dit gebeuren informeren we je hierover. En we proberen de extra reistijd natuurlijk altijd zo kort mogelijk te houden.

Branche-erkend diploma

Na het succesvol afronden van de AALO-opleiding Total Bodyshape Instructeur ontvang je een branche-erkend diploma. Met dit diploma op zak kun je direct aan de slag. Het branche-erkende diploma kent nog meer voordelen:

 • Het diploma is de standaard voor instructeurs binnen sportclubs.
 • Het diploma staat goed aangeschreven op de arbeidsmarkt.
 • AALO is marktleider in opleidingen in de Nederlandse en Belgische fitnessbranche.

Examen

Deze opleiding heeft een video-examen, dat je binnen 3 maanden na de laatste lesdag kunt uploaden in de digitale leeromgeving. Wij beoordelen dit examen aan de hand van te voren bekend gemaakte criteria. Stage lopen mag, maar is niet verplicht.

Geen toelatingseisen

Voor deze opleiding heb je geen vooropleiding of specifieke kennis nodig. Iedereen kan meedoen! Twijfel je of deze opleiding bij jou past? Onze studieadviseurs helpen je graag! 

Algemeen JAN 2763

Wat kost deze opleiding?

Het lesgeld voor de AALO-opleiding Total Bodyshape Instructeur bedraagt € 801,00. Dit is inclusief studiemateriaal en toegang tot AALO Online. De examenkosten bedragen € 99,00.

Inclusief:

 • Ondersteuning online, pasjes, choreografieën, methodieken (ook na je opleiding zijn die gratis en levenslang beschikbaar);
 • Studieboek: Total Bodyshape Instructeur;
 • Opleiding van de beste presenters en master trainers in de branche;
 • Opleidingsmateriaal exclusief ontwikkeld voor AALO-opleidingen.

Vraag een offerte aan

Doorstuderen na deze opleiding

Heb je de AALO-opleiding Total Bodyshape Instructeur afgerond en wil je je verder ontwikkelen? Deze opleiding sluit naadloos aan op de AALO Step Instructeur- en AALO Dance Instructeur-opleidingen. Ook is het mogelijk om je in de breedte te ontwikkelen door aanvullende opleidingen te volgen binnen de Fitness Academie of Groepsfitness Academie. Met name onze specialisatie AALO Step Level 1 sluit bijzonder goed aan op de opleiding Total Bodyshape Instructeur.

Allround Groepsles Instructeur
De opleiding Total Bodyshape Instructeur is een onderdeel van de opleiding Allround Groepsles Instructeur. Volg meerdere opleidingen binnen de Groepsfitness Academie en ontvang meerdere waardevolle diploma’s. Kies je voor de Allround Groepsles Instructeur-opleiding? Dan zijn je opleidingen honderden euro’s voordeliger en krijg je ook nog eens een gratis opleiding.

Voordelige pakketten

€ 1.548,- € 1.311,- € 237,- voordeel

Het Allround Groepsles Instructeur pakket leidt je op tot groepsles instructeur met een stevige bagage aan kennis en ervaring. Je volgt in korte tijd de volgende drie AALO-opleidingen:

 • Basis Groepsles Instructeur
 • Total Bodyshape Instructeur
 • Step Instructeur Level 1
Sluiten [x]

AALO Plannings Wizard

Deze opleiding is een voordeelpakket. Je schrijft je in voor meerdere certificaten en profiteert van hoge kortingen. Je kunt direct de startdata vastleggen voor meerdere certificaten met de handige AALO Plannings Wizard.

Startdatum - Allround Groepsles Instructeur
€ 513,- € 486,- € 27,- voordeel

Het Kickboks en Pads Pakket leidt je op tot kickboks instructeur met een stevige bagage aan kennis en ervaring. Je volgt in korte tijd de volgende twee AALO-opleidingen:

 • Kickboks Instructeur
 • Pads Training
Sluiten [x]

AALO Plannings Wizard

Deze opleiding is een voordeelpakket. Je schrijft je in voor meerdere certificaten en profiteert van hoge kortingen. Je kunt direct de startdata vastleggen voor meerdere certificaten met de handige AALO Plannings Wizard.

Startdatum - Kickboks en Pads Pakket