Sportpsychologie/Mental Coach

Vanaf €249

Sportpsychologie/Mental Coach in het kort:

Aan de slag als Sportpsycholoog/Mental Coach

Wat je ook doet in de sport, de opleiding Sportpsychologie/Mental Coach opent beslist je ogen voor de boeiende psychologische aspecten van sportgedrag. En dat kan erg nuttig zijn als je sporters coacht en je ze nog beter wilt begeleiden, of voor jezelf, als je bijvoorbeeld aan fitness doet of hardloopt en net dat beetje extra wilt geven. 

In ieder sportmens vormen lichaam, geest en ziel één geheel. Om sportief succes te boeken, moeten alle drie de elementen in balans zijn en is kennis van sportpsychologie handig. Naast de noodzakelijke lichamelijke conditie is ook de mentale gesteldheid van een sporter bepalend voor zijn of haar welzijn en prestatie. Juist daarmee houdt de sportpsychologie zich bezig. Na voltooiing van de opleiding Sportpsychologie/Mental Coach weet je hoe sportprestaties zijn verbonden met de menselijke psyche en heeft sportpsychologie geen geheimen meer voor jou. 

Inhoud van de opleiding Sportpsychologie/Mental Coach

De opleiding Sportpsychologie/Mental Coach is een thuisstudie en bestaat uit tien modulen, allen om jou zoveel mogelijk kennis te geven over sportpsychologie. Het lesmateriaal van de opleiding Sportpsychologie/Mental Coach bestaat uit veel praktische oefeningen, onderzoek en informatie uit casestudies over sportpsychologie. Voor de opleiding Sportpsychologie/Mental Coach is geen speciale vooropleiding nodig. Je krijgt een volledig overzicht van de huidige stand van zaken omtrent sportpsychologie, sportgedrag en prestatie. Dankzij oefeningen onder het motto 'Hoe sta je ervoor?' aan het slot van ieder hoofdstuk, krijg je direct meer zelfbewustzijn. Je wordt voortdurend aangespoord om de suggesties en adviezen uit iedere les zoveel mogelijk toe te passen. Zo wordt het volgen van de opleiding Sportpsychologie/Mental Coach ook echt een levende ervaring voor je. Tijdens de opleiding Sportpsychologie/Mental Coach komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • de discipline doorgelicht;
 • een gezonde geest in een gezond lichaam;
 • sportpsychologie en sportprestatie;
 • jeugd(top)sport;
 • vaardigheid en topprestatie binnen sportpsychologie;
 • het profiel van de kampioen;
 • de kunst van het coachen;
 • Psychological Skills Training (PST);
 • de (top)sportwereld;
 • het mental training-programma.

Studiebelasting, examen en stage

Je slaagt voor de opleiding Sportpsychologie/Mental Coach als je voor alle opdrachten omtrent sportpsychologie een voldoende hebt gehaald.

Branche-erkend certificaat

Na het succesvol afronden van de opleiding Sportpsychologie/Mental Coach van AALO ontvang je een branche-erkend certificaat. Het branche-erkende certificaat kent nog meer voordelen:

 • Het certificaat is de standaard voor instructeurs binnen sportclubs.
 • Het certificaat staat goed aangeschreven op de arbeidsmarkt.
 • AALO is marktleider in opleidingen in de Nederlandse en Belgische fitnessbranche.

Het lesgeld voor de AALO-opleiding Sportpsychologie/Mental Coach bedraagt € 249,00. Dit is inclusief studiemateriaal.

Doorstuderen na deze opleiding

Heb je de opleiding Sportpsychologie/Mental Coach afgerond en wil je je verder ontwikkelen dan alleen op het gebied van sportpsychologie? Het mogelijk om je in de breedte te ontwikkelen door aanvullende opleidingen te volgen binnen de Fitness Academie.