|   Leiden

Ik vond de opleiding een goede toevoeging op het geen dat geleerd word in de fitness opleidingen omdat het iets dieper in gaat op speciale groepen mensen waarbij vaak verschillende factoren ervoor zorgen dat de training niet volgens het boekje gedaan kan worden.

  |   Amsterdam

De cursus Medische Fitness is het logische vervolg op de Master en PT opleidingen en gaat dieper in op het begeleiden van mensen met diabetes en obesitas. Ik heb veel geleerd tijdens deze cursus en voor mij was dit het ontbrekende puzzelstukje. Na level 1 t/m 5 had ik wel het gevoel veel kennis en vaardigheden te hebben op fitnessgebied maar door Medische fitness is mijn kennis verder uitgebreid en completer. Wel is er veel herhaling uit de eerdere cursussen, terwijl het master niveau een instroom eis is. Daniel is een goede docent, hij heeft veel kennis en ervaring en weet dit op een duidelijke en prettige manier over te brengen aan de cursisten. Het boek is erg goed geschreven er staat recente en wetenschappelijke kennis in. Na het afronden van deze opleiding weet je zeker dat je als fitnessprofessional een positieve bijdrage kunt leveren aan de kwaliteit van leven van ander mensen.

  |   Den Haag

Deze cursus heeft mij een duidelijk inzicht gegeven wat het adviseren en trainen van een persoon met Obesitas of/en Diabetes Type I en II inhoud. Waar rekening mee te houden en wat vooral niet te willen. Ook meer begrepen van de dynamiek van voeding en het menselijk lichaam. Vlotte uitleg. Ruimte voor vragen. Hoeveelheid zelfstudie en opdrachten (geen stage) makkelijk te combineren met een full time baan.
De volgende cursus die ik ga volgen wordt ook gedoceerd door Daniél van Leeuwen. Is mij prima bevallen.

  |   Moordrecht

Ik heb deze opleiding met veel plezier gevolgd. De verdeling van de lesstof was niet helemaal in balans, maar er is aangegeven dat dit verbeterd wordt. De lesstof met betrekking tot Diabetes en Obesitas was interessant en nuttig. Ik heb veel geleerd over het werken met deze specifieke doelgroep. Ondanks dat de lessof op een oude richtlijn is gebaseerd, worden veel nieuwe onderzoeken ten aanzien van voeding en sport behandeld, waardoor de opleiding actueel is. De naam van de opleiding is wat ongelukkig gekozen, maar de inhoud is de moeite waard voor eenieder die veel werkt met mensen die willen afvallen of meer willen gaan sporten met obesitas en/of diabetes.

  |   Monster

Goede informatie over voeding en hoe je omgaat met training voor mensen met obesitas en diabetes.

  |   Marum

De opleiding Medical Fitnesstrainer is een goed vervolg op de Fitness Master en PT-opleiding. Het cursusboek is goed geschreven en is volledig wetenschappelijk onderbouwd. De richtlijnen zijn daardoor her en der wat verouderd, maar daar kan de AALO en de docent Daniel van Leeuwen niets aan doen. Overigens wordt dit ook duidelijk aangegeven en wordt ook besproken hoe de nieuwe richtlijnen waarschijnlijk gaan worden. Ook fijn is dat de docent open staat voor input van de cursisten. De docent is sowieso uitstekend met een goede kennis van zaken. Tijdens de opleiding leer je hoe je specifiek moet gaan trainen met iemand met Diabetes en vooral met Obesitas, wat een heel andere aanpak vereist dan wordt geleerd in de andere Fitnessopleiding. Hoewel er nog best wel veel overlap is met de Fitness Master en PT-opleiding is ook het gebied van voeding en de effecten daarvan op het lichaam wel een stuk duidelijker geworden, uiteraard vooral in combinatie met de ziektebeelden die bij deze opleiding horen.
Al met al is de deze opleiding een waardevolle aanvulling voor iedereen die wil gaan werken met mensen met deze doelgroep. Doen!

Ook een review over Medical Fitness Trainer (Level 5) plaatsen?

Jouw beoordeling:
* * * * *