Reviews over Allround Dance Instructeur

| Nieuwerkerk aan den IJssel

Afgelopen jaar ben ik afgestudeerd aan de Sportacademie (HALO) in den haag. Naast deze opleiding geef ik al drie jaar Hip Hop lessen aan de Erasmus Sport in Rotterdam. Omdat ik verder regelmatig dansworkshops en clinics geef voor scholen, bedrijven en verenigingen ben ik gestart als freelance dansdocente. Naast dat ik dus een Sportopleiding diploma heb, wil ik graag een erkend dansinstructeur diploma halen om mijn bedrijfje beter te kunnen legitimeren.

Door mijn ervaringen hoopte ik wel dat deze opleiding een toegevoegde waarde zou zijn.. En nu ik drie weken bezig ben.. kan ik zeggen: DAT IS HET ZEKER!

De manier waarop Laurie Meulendijks lesgeeft, tips geeft, je laat nadenken over andere manieren om een les vorm te geven, geeft mij veel nieuwe inspiratie. Ook kan je weer een hoop leren van je mede deelnemers die zo weer zijn/haar eigen methodes en lesgeefmanieren hebben.

Het enige kleine puntje van kritiek. Wanneer er deelnemers een gehele opleidingsdag niet aanwezig zijn geweest, stellen zij de week erna allemaal vragen die al beantwoord zijn. Dit is jammer, en gaat ten koste van de tijd.

| Doetinchem

Ik heb de aerobic opleiding en de allround dance instructor opleiding met veel plezier gevolgd. De praktijkdagen zijn goed ingericht waardoor je snel en makkelijk veel leert. Ik ben erg tevreden over de docenten waarvan ik tot nu toe les heb gehad. Fijne en snelle opleidingen!

| Berlare

Hey, ik ben Julie en ik dans al een hele tijd. Ik wou mijn danservaringen overbrengen op andere mensen en heb daarom gekozen voor de AALO-dansopleiding! Ik kom uit België en ik kwam met plezier naar de opleiding ondanks het verre reizen en vroeg opstaan elke zondag!
Laurie heeft mij heel veel geleerd en we konden ons geen betere lesgever wensen!
Dank je wel!

| Nijmegen

Mijn naam is Sharon en ik ben onlangs mijn eigen dansschool begonnen, toch wilde ik graag me lesmethodes uitbreiden. Ik zat in de klas met leuke meiden van verschillende leeftijden. We hebben ontzettend gelachen met elkaar en met onze dansdocent Laurie. Zij was ook erg duidelijk in haar uitleg en nam alle tijd voor je! De tijd vloog voorbij en ik vond het jammer dat het alweer klaar was.

| Uithoorn

Ik ben Patjoelah, 25 jaar en sinds 3 maanden dansdocent bij SV Omnia in Uithoorn. In de maanden daarvoor gaf ik al een balletcursus bij deze vereniging en viel ik voor enkele andere docenten in. Ondanks dat ik veel danservaring heb en vele opleidingen heb gedaan die aansluiten bij het beroep (Theaterwetenschappen, Lerarenopleiding, Musicalcursussen), had ik nog geen officiële licentie voor dansdocent. Vandaar de motivatie tot het volgen van de AALO Dance Instructor opleiding.

Over het algemeen ben ik zeer tevreden over deze opleiding. In slechts vier zondagen werden we klaargestoomd voor het praktijkexamen op de vijfde zondag. Ik heb veel nuttige dingen geleerd, waarvan ik denk dat zij me zullen helpen bij de lessen die ik momenteel geef. Hoewel ik van enkele dingen uit de opleiding kan zeggen dat ik ze momenteel niet kan toepassen in de praktijk, denk ik dat deze in de toekomst nog wel van pas kunnen komen.

Ik wil vooral Laurie bedanken, die met haar enthousiasme en duidelijk plezier in het dansen ons gedurende de opleiding heeft begeleid. Dankjewel, ik heb er erg van genoten!

| IJmuiden

“Motiverend, inspirerend, leerzaam, gezellig, direct toepasbaar en actief.” Zo zou ik deze opleiding nu omschrijven.
Toen ik me inschreef, had ik echter geen idee wat ik kon verwachten. Ik was bang dat het niveau misschien veel te hoog zou liggen waardoor ik niet mee kon, of juist veel te laag waardoor ik niets nieuws zou leren. Ik besloot daarom om er zonder verwachtingen in te stappen en het maar over me heen te laten komen.
Met een hoop zenuwen in mijn lijf ging ik naar de eerste lesdag, ik was echt bloednerveus. Maar zodra onze docent (Laurie Meulendijks) met een big smile binnen kwam lopen, vielen alle spanningen weg. Vanaf dat moment wist ik dat de komende zondagen super gezellig, leerzaam en actief zouden worden.
Dat bleek ook zo te zijn. Iedere week keek ging ik met veel zin naar de lessen en als de dag om was, keek ik al uit naar volgende week. Ook thuis werkte in met veel plezier aan alle opdrachten, die mij veel nieuwe inzichten gaven.
Het enthousiasme en de energie van Laurie werkte aanstekelijk op mij, waardoor ik hetgeen wat ik vandaag geleerd had, de volgende dag al toepaste in mijn eigen lessen. Dat vind ik het fijne aan deze opleiding, je kunt de nieuwe kennis en vaardigheden meteen toepassen en ziet ook meteen resultaat.
Wat ik af en toe echter wel vervelend vond, was dat er veel dezelfde vragen werden gesteld. Wanneer mensen te laat waren of een lesdag gemist hadden, stelden ze vragen die eerder al gesteld en beantwoord waren. Misschien dat vragen van deze mensen in het vervolg door medestudenten beantwoord kunnen worden of anders in de pauze o.i.d.
Verder ben ik heel tevreden. Ik vond het fijn dat theorie en praktijk afgewisseld werden: even zweten en even ‘leren.’ Zo bleef ik de hele dag energiek en enthousiast, zelfs toen ik door een blessure niet mee kon dansen.
Ik heb de afgelopen paar weken heel veel geleerd. Niet alleen op het gebied van techniek en methodiek e.d., maar ik heb ook heel veel over mezelf geleerd. Ik weet nu wat mijn sterke en zwakke punten zijn (als dansdocent) en ik weet nu ook 100% zeker dat ik ‘voltijd’ danslessen wil gaan geven. Met alles wat ik de afgelopen weken geleerd heb, weet ik zeker dat ik dat kan bereiken.
Het waren 6 topdagen (ja, ook de 2 examendagen waren super!) en ik vind het jammer dat de tijd zo snel voorbij is gegaan.

Sta jij op het punt je in te schrijven voor deze opleiding? Twijfel dan niet langer en schrijf je in voor 5/6 leerzame, gezellige, inspirerende en swingende weken!

| Amsterdam

Mijn naam is Enneke en ik heb onlangs de Allround Dance Instructor opleiding gevolgd. Laurie gaf de lessen en ik vond de lessen en vooral de docente GEWELDIG! Ik heb ontzettend veel geleerd van Laurie en hoop dat ze ook nog voor vele anderen in de toekomst een inspiratiebron kan zijn!

| Rotterdam

Aangezien ik een baan heb als buurtsportcoach enthousiasmeer ik buurtbewoners om structureel te gaan sporten. Dit doe ik door o.a. verschillende (dans / sport) lessen aan te bieden en deze ook deels zelf te geven. Destijds gaf ik de (dans)lessen allemaal 'op mijn eigen manier', nu ik de opleiding als Allround Dance Instructor heb afgerond heb ik verschillende manieren van lesgeven onder de knie gekregen en pas ik dit ook toe in de praktijk. De lessen, o.l.v. Laurie, waren erg leerzaam en gezellig! Hiernaast is het studiemateriaal erg duidelijk en lees ik die met regelmaat nog even door wanneer ik mijn lessen voorbereid.

Komend jaar wil ik beginnen aan de cursus voor Step Instructeur en/of Sportpsychologie. Dus jullie zien mij sowieso terug bij de AALO.

Groetjes,
Patricia

Ook een review over Allround Dance Instructeur plaatsen?

Beoordeling: * * * * *