Afrondingspakket RYT-200

Vanaf €129

Afrondingspakket RYT-200 in het kort:

RYT 200 logoDe AALO Yoga Academie is internationaal erkend door de Yoga Alliance. De Yoga Alliance is de grootste en meest gewaardeerde yoga-accreditatieautoriteit ter wereld. Na het afronden van het RYT-200-traject, kun je je registreren bij Yoga Alliance en krijg je een internationale erkenning als RYT-200 Yoga Docent. Bekijk meer informatie omtrent de Yoga Alliance-registratie (YAR).

Voor iedere student die aan de AALO Yoga Academie één of meerdere modules heeft gevolgd en zich alsnog wil laten registreren in het internationaal register van de Yoga Alliance, zijn er verschillende mogelijkheden. Welke keus je hebt, hangt af van de modules die je hebt gevolgd. 

Voor de registratie bij de Yoga Alliance is het in ieder geval noodzakelijk dat je een aansluitend pakket van vier opleidingen én dit afrondingspakket succesvol afgerond hebt bij de AALO Yoga Academie.

Inhoud van Afrondingspakket RYT-200

Afhankelijk van de keuze voor jouw Yoga Teacher Training zijn de opleidingen die je afgerond dient te hebben;

Yin/Yang Yoga Teacher Trainer (RYT-200)

 • Yang Yoga 1 – Power Yoga
 • Yang Yoga 2 – Vinyasa
 • Yin Yoga 1 – Het Fysieke Lichaam
 • Yin Yoga 2 – Het Subtiele Lichaam

Yin Yoga Teacher Trainer (RYT-200)

 • Yin Yoga 1 – Het Fysieke Lichaam
 • Yin Yoga 2 – Het Subtiele Lichaam
 • Yin Yoga 3 – Vijf Elementen en Qigong
 • Mindful en Adem

Yang Yoga Teacher Trainer (RYT-200)

 • Yang Yoga 1 – Power Yoga
 • Yang Yoga 2 – Vinyasa
 • Yang Yoga 3 - Ashtanga
 • Mindful en Adem

Na de afronding van een pakket van vier 50-uurs opleidingen kun je je inschrijven voor het afrondingspakket. Deze laatste stap in het 200 uurs traject bestaat uit twee dagen. De ochtend van eerste dag bestaat uit een theorie-examen en een examen eigen vaardigheid. De middag staat in het teken yoga & business, waarbij je allerlei informatie krijgt over hoe jij als yogadocent aan de slag kunt. De tweede dag van het afrondingspakket is een ervaringsdag, tijdens deze dag ga je met je medestudenten genieten van yoga en meditaties. 

Ben je er niet zeker van of je deel kunt nemen aan het afrondingspakket? Neem dan contact op met onze klantenservice op 088 163 00 10, of stuur een mailtje naar ks@aalo.nl

Heb je nog helemaal geen yoga-opleiding gevolgd, maar ben je wel geïnteresseerd? Kijk dan eens bij onze verschillende RYT-200 opleidingen. Na die opleiding kun je je registreren bij de Yoga Alliance.

 

Tijden, locaties en data

Het afrondingspakket bestaat uit twee opleidingsdagen. De eerste dag is een examendag. Op de tweede dag wordt informatie gegeven over de onderwerpen business en ethiek. Dit 200-uurs traject wordt vervolgens afgesloten met een mooie ceremonie, waarbij de diploma’s op gepaste wijze uitgereikt worden.

Hieronder vind je een overzicht van de leslocaties en startdata.

Voorkeurslocatie

AALO is een landelijke organisatie. Opleidingen worden binnen één of meerdere Regio’s aangeboden. Kies een Regio die het best bij je past en schrijft je in voor jouw voorkeurslocatie binnen deze regio. Binnen de regio probeert AALO altijd zoveel mogelijk rekening te houden met de door jou opgegeven voorkeurslocatie. De voorkeurslocatie met de meeste inschrijvingen gaat door. Houd daarom rekening dat de opleiding op een andere locatie plaats zou kunnen vinden dan jouw voorkeurslocatie. Uiteraard proberen we de extra reistijd altijd zo kort mogelijk te houden.

Uiterlijk 14 dagen voordat je opleiding van start gaat ontvang je een e-mail met daarin de definitieve locatiegegevens en tijden. Je kunt de informatie ook vinden in je digitale leeromgeving.

Maak kennis met AALO Yoga Academie

Wil je kennismaken met AALO Yoga Academie? Dit is je kans. Kom 1 september naar onze gratis en vrijblijvende klassikale Yin/Yang proefles. Onze ervaren yoga docent beantwoordt al je vragen en laat je zien wat het is om een opleiding bij AALO te volgen. Klik hier om je in te inschrijven.

Studiebelasting, examen en stage

Je 200-uurs opleiding sluit je af met dit afrondingspakket, wat een examendag bevat. Na het behalen van dit examen heb je de mogelijkheid om je te laten registreren in het internationaal register van de Yoga Alliance.

Het lesgeld voor het afrondingspakket bedraagt € 129,00. Dit is inclusief het AALO-studiemateriaal.

Branche-erkend diploma

Na het succesvol afronden van het 200-uurstraject ontvang je een branche-erkend diploma. Je ontvangt een AALO-diploma voor elke succesvol afgeronde 50-uurs training. Daarnaast ontvang je het internationale RYT-200-docentendiploma. Hierna kun je je registreren bij de Yoga Alliance.

yoga alliance   S01 YA SCHOOL RYS 200

Doorstuderen na deze opleiding

Heb je jouw 200-uurs opleiding afgerond en wil je je verder ontwikkelen op het gebied van yogaoefeningen en yogalessen? Verschillende verdiepende opleidingen bevatten de perfecte vervolgopleidingen, zoals bijvoorbeeld de opleiding Chakra Systeem of Kinderyoga