Ben je een Personal trainer of ben je meer?

Ben je een Personal trainer of ben je meer?

Toen wij een aantal jaren geleden begonnen met FIT12 was het einddoel altijd om personal trainer te worden en daarmee onze agenda’s te vullen. Nu we een aantal jaren verder zijn is dat doel totaal niet gelukt! Daar ben ik trouwens enorm blij mee en ik ga jou uitleggen waarom. Terwijl wij FIT12 aan het opbouwen waren hebben wij veel groepslessen gegeven. Een paar jaar later, toen ik mij voornamelijk bezig hield met SGT en PT, merkte ik dat ik het contact met de club echt begon te missen. Ik moet jullie daarnaast ook eerlijk bekennen dat ondanks dat ik het leukste beroep ter wereld heb, alleen maar krachttraining begeleiden, kan dat op een gegeven moment ook eentonig worden. Tijd voor nieuwe prikkels dus! Inmiddels geef ik weer bootcamp en H.I.I.T lessen naast PT en SGT.

We merken dat onze klanten het erg waarderen dat wij steeds meer variatie kunnen aanbieden als bedrijf. Variatie in jouw werk zorgt ervoor dat je als trainer scherp blijft. Je merkt dat als jij je allround inzet, alle lessen daarvan meeprofiteren. Wij zijn daarom altijd achter de schermen bezig met uitbreiden van het aanbod van onze groepslessen. Yoga of pilates zou bijvoorbeeld een erg logische aanvulling op ons aanbod zijn. Kijk daarom niet verbaasd op als er binnenkort een paar trainers van FIT12 zich komen melden bij de yogaopleiding.

Als ik aan het lesgeven ben vraag ik vaak naar de toekomstplannen van de leerlingen, velen hopen ooit als zelfstandig personal trainer aan de slag te kunnen gaan. Het advies dat ik ze dan geef is: Ga groepslessen geven! De reden dat ik dit zeg is simpelweg exposure. Als jij een goede PT hebt gegeven kan maar één persoon dit doorvertellen. Bij goede groepslessen, kan dit wel oplopen tot boven de 30. Mond-tot-mond reclame is de beste reclame die je kunt krijgen en het is nog gratis ook. Pak deze kansen dus met beide handen vast.

Er zijn een hoop kanten die je op kunt gaan met groepslessen maar wees vooral niet bang om wat nieuws te leren. Wil je graag een vorm van spinning  geven maar heb je geen ervaring? Stap uit je comfort zone en doe gewoon een cursus! Je gaat tenslotte naar school om te leren en niet om iets te doen wat je al kan! Nu ik deze opmerking heb opgeschreven bedenk ik me dat ik nu waarschijnlijk ook mezelf maar moet aanmelden voor een yogaopleiding……

Ik wil deze tekst graag afsluiten met het advies dat je wel iets moet gaan doen dat bij je past, groepslessen geven is niet voor iedereen een makkelijke opgave. Maar als je goed zoekt, vind je altijd wel iets dat bij je past. Je kan namelijk jouw dienstenpakket als personal trainer ook prima uitbreiden met voedingsbegeleiding. Voor de meeste doelstellingen is voeding essentieel, geen gek idee om jezelf hierin te verdiepen. Je kan er voor kiezen om samen te gaan werken met een diëtist of om zelf jouw klanten te begeleiden. Ik merk persoonlijk dat ik het echt een meerwaarde vind om mijn klanten zelf te begeleiden op voeding, je zit er toch gewoon dichter bovenop voor mijn gevoel.

Conclusie: Breng variatie aan in je werk, je werk is leuker en je klantenkring kan er alleen maar groter van worden.

Wil jij in de fitnessbranche aan de slag, maar heb je nog vragen of wil je eerst een les van een van onze Master Trainers volgen? Kom dan naar de klassikale proefles voor Fitness Trainer (Level 1) op Zaterdag 16 februari van 11:00-13:00 in Amstelveen, klik hier voor meer info en inschrijven voor de proefles.

Over Eric Fortuin

Eric is eigenaar van FIT12, een sportclub uit Flevoland die zich voornamelijk richt op personal training, SGT, voeding en groepslessen. Eric heeft meerdere sportstudies met succes afgerond maar is begonnen bij de AALO en heeft daar het personal trainers traject met succes doorlopen. Voordat hij zich volledig in de sportbranche stortte was hij jarenlang werkzaam in het voortgezet onderwijs als docent geschiedenis en economie. Als ondernemer in de fitnessbranche miste hij het lesgeven toch wel heel erg en daarom combineert hij het runnen van zijn bedrijf met lesgeven voor de AALO. Qua sporten kan hij zich het meest vermaken op de pistes in de Alpen maar je kan hem het beste omschrijven als allround sportliefhebber van MMA tot aan mountainbiken! Maar voor een heftige krachttrainingsessie draait hij ook zijn hand niet om. Zijn interesse in sport is erg breed en hij vindt het erg leuk om steeds nieuwe ervaringen met andere sporten op te blijven doen. Eric is een ontspannen docent die graag de tijd voor je neemt en het leuk vind om te discussiëren over de zin en onzin in de fitnessbranche!

eric3


Deel deze blog:

Eric Fortuin heeft dit jaar ook weer goede voornemens, en goed advies voor alle Personal Trainers. Weten wat dit is? Hij vertelt het in zijn nieuwe blog.

%0D%0A%0D%0Ahttps://www.aalo.nl/blogs/ben-je-een-personal-trainer-of-ben-je-meer/" class="button social-button" >