De fitnesstrends van 2023

Blijf relevant als fitness trainer en ontwikkel jezelf verder!

De fitnesstrends van 2023

Als je van plan bent om een opleiding tot fitness trainer te volgen, is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen in de gezondheids- en fitnessindustrie. Hier zijn een aantal trends die de afgelopen tijd populairder zijn geworden en die interessant kunnen zijn bij het plannen van jouw carrière als fitness trainer.

Hybride fitness

Hybride fitness is een trend die steeds meer aan populariteit wint. Het combineert digitale en fysieke training om een compleet trainingsprogramma aan te bieden. Dit betekent bijvoorbeeld dat een deel van de trainingen online kan worden aangeboden, terwijl het andere deel fysiek in de sportschool plaatsvindt. Hybride fitness biedt flexibiliteit en maakt het gemakkelijker voor mensen om hun trainingen in te plannen in hun drukke levensstijl.

Outdoor training

bootcamp

Outdoor fitnessactiviteiten zoals wandelen, hardlopen, fietsen en bootcamptrainingen in parken zijn populairder dan ooit. Mensen gaan sowieso meer de natuur in en sporten in de buitenlucht is een goede combinatie van beweging en genieten van de natuur. In het Outdoor pakket volg je opleidingen die goed bij deze trend aansluiten, zoals Bootcamp instructeur en hardlooptrainer.

Thuistraining

Met de groeiende behoefte aan meer flexibiliteit is er ook steeds meer behoefte aan training vanuit je eigen huis. Dit betekent dat er meer vraag is naar personal trainers die expertise hebben in het ontwikkelen van trainingsprogramma's voor thuis. Als je een carrière als personal trainer ambieert, is het belangrijk om te leren hoe je effectieve thuistrainingen kunt ontwikkelen.

Gezondheidscoaching

Jouw potentiële klanten zijn steeds vaker op zoek naar manieren om hun algehele gezondheid te verbeteren, en niet alleen hun fysieke fitheid. Gezondheidscoaching richt zich op alle aspecten van gezondheid, zoals voeding, stressmanagement en slaap. Als fitness trainer heb je een streepje voor als je kennis hebt over gezondheidscoaching, zodat je jouw klanten een compleet gezondheidsprogramma kunt bieden. Heb jij bijvoorbeeld een opleiding tot Voedingsdeskundige gevolgd? Dan kan jij heel goed aangeven wat de optimale voeding is bij een bepaalde levensstijl of een specifiek trainingsprogramma.

Personalisatie

Personalisatie is een trend die zich richt op het aanbieden van trainingsprogramma's die specifiek zijn afgestemd op de individuele behoeften van klanten. Dit betekent bijvoorbeeld dat je als personal trainer niet langer één trainingsprogramma aanbiedt aan al jouw klanten, maar dat je voor elke klant een op maat gemaakt programma ontwikkelt. Dit vereist een diepgaande kennis van het lichaam en van trainingsprincipes, maar kan leiden tot zeer tevreden klanten.

Groepstraining

Groepsfitness JAN 2879

Groepstraining is een trend die al lang bestaat, maar nog steeds populair is. Mensen vinden het leuk om in groepen te trainen, omdat het sociale aspect van fitness hen motiveert en accountable houdt. Als personal trainer is het dus mooi meegenomen als jij ook goede groepslessen kunt geven, zodat je jouw klanten meer variatie kunt aanbieden en tegelijkertijd een gevoel van gemeenschap.

Functionele training

Functionele training is gericht op het ontwikkelen van de vaardigheden die nodig zijn om dagelijkse activiteiten uit te voeren, zoals het tillen van zware boodschappentassen of het dragen van een kind. Het gaat niet alleen om het ontwikkelen van spierkracht, maar ook om het verbeteren van mobiliteit en flexibiliteit. Zet functionele training dus ook op jouw lijstje, zodat je jouw klanten kunt helpen om hun dagelijkse activiteiten gemakkelijker uit te voeren.

Mind-body connectie

De mind-body connectie is een trend die de afgelopen jaren steeds belangrijker is geworden in de fitnessindustrie. Het richt zich op het belang van het ontwikkelen van een bewuste verbinding tussen de geest en het lichaam. Yoga en meditatie zijn twee voorbeelden van activiteiten die gericht zijn op het ontwikkelen van de mind-body connectie. Yoga en krachttraining gaan heel goed samen en geven jou als fitness trainer een breder scala aan expertises. Een goed begin voor aankomende yogadocenten is het Yin/Yang basispakket van de Yoga Academie.

Duurzaamheid

meditation yoga 445157

Duurzaamheid is een trend die de afgelopen jaren steeds belangrijker is geworden, niet alleen in de fitnessindustrie, maar in de hele wereld. Mensen zijn op zoek naar manieren om hun impact op het milieu te verminderen en de fitnessindustrie is daarop geen uitzondering. Dit betekent bijvoorbeeld dat er meer vraag is naar duurzame fitnessapparatuur en dat er meer aandacht wordt besteed aan het verminderen van afval en het minimaliseren van de ecologische voetafdruk van sportscholen.


Deel deze blog: