Ik ga van mijn hobby mijn werk maken!

uitsnede trainer 2

"Ik ga van mijn hobby mijn werk maken!" Een kreet de we allemaal weleens roepen of stiekem stilletjes denken wanneer het even tegenzit op het werk of wanneer je leven in een sleur zit. Dit overkwam mij ook in de zomer van 2012. Ik werkte destijds als docent in het voortgezet onderwijs en voelde naarmate de zomervakantie tegen het einde begon te lopen de stress en spanning alweer flink oplopen. Zat ik lekker in mijn vel? Nee, niet echt. Was ik trots op mijn baan? Nee dat ook niet, ik haalde veel meer voldoening uit het sporten dan uit mijn werk.

Maar ik ga niet alles weggooien dacht ik bij mezelf, ik had een vast contract en de rekeningen moesten gewoon betaald worden. Maar alles in mijn lijf schreeuwde om een verandering, de sportwereld bleef mij trekken. De oplossing was gelukkig snel gevonden en ik koos voor de geleidelijke weg. Ik huurde samen met mijn partner een locatie en we begonnen in de avonduren aan het opbouwen van ons bedrijf. In het weekend konden we dan mooi onze diploma’s halen en op het moment dat we klaar waren met studeren konden wij rustig onze bestaande banen gaan afbouwen naarmate het bedrijf zou groeien.

Samen studeren was erg fijn omdat je dan goed met elkaar kan sparren over de lesstof en het gaf een goede kwaliteitsimpuls aan de lessen die wij gaven. We hebben uiteindelijk gezamenlijk het gehele personal trainers traject bij de AALO doorlopen en met succes afgerond.

Na een jaar zwoegen moest het spannendste gedeelte gaan beginnen. Het opzeggen van je baan en vol gaan voor je bedrijf als personal trainer en groepslesdocent. Mijn partner had haar baan opgezegd maar ik durfde dat nog niet. Ik heb nog twee jaar het werk op de middelbare school gecombineerd met het runnen en opbouwen van het bedrijf en wat heb ik daar een spijt van!

Toen ik eenmaal de stap durfde te zetten en mij dus voor 100% kon gaan inzetten voor mijn passie groeide het bedrijf ongekend snel. Dit had ik twee jaar eerder moeten doen dacht ik bij mezelf, maar achteraf oordelen is natuurlijk wel erg makkelijk. Toch is mijn advies aan iedereen die twijfelt over deze stap: DOEN. Als jij een baan hebt met tegenzin en het alternatief is een baan waar je energie van krijgt dan zie je dat terug in het resultaat van je werk. Sommige mensen krijgen prachtige kansen aangeboden in het leven maar de meesten van ons moeten ze gewoon zelf pakken. Ga voor die kans! Ik kijk nu terug op een mooie reis met veel spannende momenten maar ik ben nu wel trots op mijn werk en dat betaalt zich terug in de kwaliteit van het leven.

Wat ik wel erg begon te missen was het lesgeven aan een groep, gelukkig is de AALO zo vriendelijk geweest mij op te nemen in hun team en hoop ik meerdere mensen te inspireren om ook voor hun geluk te gaan. Het is zeker mogelijk om van je hobby je werk te maken, ga voor die kans!

Eric Fortuin
AALO Master Trainer
Eigenaar FIT 12

Wil jij in de fitnessbranche aan de slag, maar heb je nog vragen of wil je eerst een les van een van onze Master Trainers volgen? Kom dan naar de klassikale proefles voor Fitness Trainer (Level 1) op zondag 26 augustus van 11:00-13:00 in Nieuwegein, klik hier voor meer info en inschrijven voor de proefles.

trainer bewerkt


Deel deze blog: