Maak kennis met Master Trainer Maxim Boek

Maxim Boek is sinds 2016 werkzaam als AALO Master Trainer waarbij hij met veel plezier en enthousiasme studenten opleidt tot fitness instructeur/personal trainer. Met een achtergrond in de biomedische wetenschappen heeft hij ruime kennis over het menselijk lichaam en begrijpt hij wat voeding en beweging precies doen met het lichaam. Een van zijn tips voor beginnende fitness trainers?


“Gebruik je specifieke achtergrond uit je vorige opleidingen. Dit kan een grote meerwaarde zijn in de fitnessbranche en een manier om jezelf te onderscheiden!“ 


Maxim Boek pasfoto

Hoe ben je in de sportwereld beland en specifiek bij AALO als Master Trainer?

Na de opleiding biomedische wetenschappen heb ik laboratoriumonderzoek gedaan naar erfelijke stofwisselingsziekten. Hier heb ik veel reageerbuizen vast gehad, micro-organismen gekweekt, door microscopen gekeken en biochemische paden bestudeerd.

Na afloop van mijn onderzoek vond ik het tijd om mijn horizon te verbreden. Ik wilde een nieuwe uitdaging aangaan: mijn passie voor sport (meer dan 15 jaar actief in de sport, voeding en gezondheid) uiteindelijk uitoefenen als gewichtsconsulent/personal trainer. Een carrièreswitch dus!

Zo kwam ik bij de opleidingen van de AALO terecht. Na deze met succes gevolgd te hebben kwam er een vacature vrij als docent in opleiding. Daar begon het avontuur als beginnend docent en ik ben erg blij dat ik die keuze destijds heb gemaakt.

Welke opleidingen geef je bij AALO?

Fitness Trainer, Small Group Trainer, Fitness Master, Personal Trainer en Medical Trainer (Level 1 t/m Level 5). Daarnaast zet ik mij in voor de ontwikkeling van studiemateriaal voor de AALO Fitness Academy. 

Wat drijft jou om mensen op te leiden als fitness instructeur?

Als gepassioneerde “gezondheidsfreak” ben ik altijd bezig mensen bewust te maken van een gezonde levensstijl. De twee hoofdpijlers hiervan zijn natuurlijk (gezonde) voeding en beweging. Tijdens de opleidingen die ik geef benadruk ik de positieve effecten van voeding en beweging op gezondheid (vitaliteit). Daarbij hoop ik dat de studenten deze visie delen en uiteindelijk ook uitdragen in hun beroep als fitness Instructeur. Op deze wijze vergroot ik mijn bereik!

Je hebt een achtergrond in de biomedische wetenschappen. Op wat voor manier heeft dit jou als personal trainer gevormd?

Tijdens de studie biomedische wetenschappen stond kennis vergaren over anatomie, fysiologie, biochemie, neurologie, voeding, hormoonleer, immunologie en psychologie centraal. Kortom, alles wat er in het dagelijks leven in het menselijk lichaam gebeurt en afspeelt. Tijdens mijn beroep als personal trainer sta ik altijd stil bij de processen die plaatsvinden in het menselijk lichaam onder invloed van voeding en beweging. Dit besef probeer ik aan mijn klanten mee te geven en daarmee aan te sturen op een gezonde levensstijl.   

Waar geniet jij het meest van binnen jouw rol als docent bij AALO?

Een opleiding is voor mij geslaagd als studenten veel nieuwe kennis hebben opgedaan, nieuwe inzichten hebben verkregen en nog meer geënthousiasmeerd zijn geworden voor het Fitness vak.

Heb je een favoriete pre- of post-workout snack?

Voor het trainen neem ik vaak een banaan en een kopje koffie (of twee!). Snel en makkelijk! Daarnaast zit er in koffie een stofje dat behoort tot de methylxanthines, waarvan je energie krijgt. Handig tijdens het trainen! Dit stofje verwijdt de luchtwegen en verhoogt de hartslag en de kracht waarmee het hart pompt. Het stofje waar ik het over heb is cafeïne, en de hoeveelheid aanwezig in een kopje koffie is geheel veilig. Cafeïne, in combinatie met de snelle suikers uit de banaan, geven je energie. Na de training is een proteïne-shake altijd lekker!

Welke tip zou je mensen meegeven die een carrièreswitch willen maken naar de fitnessbranche?

Begin bij het begin. Zorg dat je weet wat je wilt doen en zorg dat dat voor jou duidelijk is. Probeer voor jezelf duidelijk te krijgen waarom je een carrièreswitch naar de fitnessbranche overweegt. Wat zijn de voor- en nadelen? Gebruik pen en papier om alles helder en gestructureerd te krijgen.

Kijk wat er nodig is om daar te komen. Verdiep je in de fitnessbranche en welke kennis en vaardigheden er nodig zijn. Over welke vaardigheden/kennis beschik je al en op welke vlakken schiet je tekort?

Verdiep je in de opleidingen of cursussen die worden aangeboden. Welke sluiten het beste aan bij je wensen, kies voor een opleiding waar je ervaring op kan doen in de vorm van een stage. Praktijkervaring is belangrijk!

Last but not least, gebruik je specifieke achtergrond uit je vorige opleidingen. Dit kan een grote meerwaarde zijn in de fitnessbranche en een manier om jezelf te onderscheiden!

 


Wil jij graag les van Maxim? Bekijk dan de opleidingen in de AALO Fitness Academie

 


Deel deze blog: