Master Trainer Darrin Klöer aan het woord

Al sinds 2006 is Darrin Klöer Master Trainer bij AALO. Aangestoken door het AALO virus heeft hij een carrièreswitch gemaakt en geeft hij verschillende opleidingen, van de (Spoedcursus) Fitness Trainer tot Steps. Waar hij het meeste van geniet als Master Trainer?

'Wanneer ik energie aan de groep geef en ik voel dat zij mij energie terug geven. Dat is het mooiste wat er is.'

fitness 2

Hoe ben je in de sportwereld beland en specifiek bij AALO als Master Trainer?

Na 7 jaar gewerkt te hebben bij de rabobank wilde ik iets anders. Ik sport bij Indoor Action in Arnhem. Daar waren aerobics en step instructeurs die zelf ook een sportopleiding hebben gedaan bij het AALO. Deze instructeurs stonden heel dicht bij me en hebben me aangestoken met het AALO Virus.

Aerobics en Step waren tussen 2000 en 2010 de trend op de verschillende sportcentra (misschien daarvoor ook wel maar toen sportte ik nog niet op een fitnesscentrum). Het niveau bij Indoor Action was behoorlijk goed en ik wilde ook op dat niveau les geven. Ivar, Stephan, Jochem, Nanda, Henri de Haas (maar ook Henri de Weerd, originele oprichter van het AALO) Reinout, Larz, en Laurie (om er zo maar een paar te noemen) waren grote voorbeelden voor mij.
In 2003 ben ik toen een opleiding gaan doen voor aerobics. De basis heette toen nog AALO Allround instructeur. Hierin zaten 4 opleidingen. Aerobics, steps, fitness en Bodyshape. Vanuit deze opleiding ben ik verder gegaan met de Masters Aerobics en Step.

Tijdens deze opleiding werd er toen ook een wedstrijd uitgeschreven. De beste van de opleiding mocht naar de Rookie. De Rookie is een wedstrijd met andere instructeurs en als je deze wedstrijd won dan was de kans groot dat je ook op de Solid Sound mocht staan. De Solid Sound was een sport conventie met 300 deelnemers in 1 les. Dat was in die tijd het beste van het beste. Alleen maar freestyle lessen. Van Aeobic (hi-lo) tot steps tot tae bo (ja ja) tot spinning.
Helaas is mij dat niet gelukt met de aerobics maar wel met de step. Hierdoor kwam ik in het vizier van Henri de Haas en Renout Polder. De 2 belangrijkste Master Trainers van AALO. Zij hebben mij gevraagd of ik ook voor AALO les wilden geven. Dit vond ik zo’n eer dat ik niet lang hoefde na te denken. Nu geef ik sinds 2006 verschillende opleidingen bij AALO.

Welke opleidingen geef je bij AALO?

Aerobics en StepFitness Trainer Level 1 en Level 2 en 50+ fit. Ik ben ook nog wel eens ingevlogen voor de Kids en Zwanger Fit.

Wat motiveert jou om mensen op te leiden tot trainer?

Ik probeer altijd het beste uit de mensen te halen. Of ik nu training geef, opleiding of workshops, ik probeer altijd het onderste uit de kan te halen bij mijn deelnemers. Als ik zie dat ze intrinsiek gemotiveerd zijn dan doe ik ook altijd mijn best.

Waar geniet jij het meest van tijdens je werk als AALO Master Trainer?

De interactie met de deelnemers. Wanneer ik energie aan de groep geef en ik voel dat zij mij energie terug geven. Dat is het mooiste wat er is.

20200805 12363

Hoe omschrijven anderen jou als trainer?

Energiek, ADHD, vrolijk en passievol.

Welke AALO opleiding zou jij zelf ooit nog willen volgen?

Hip Hop Instructeur van Larz en/of Patrick

Naar welke muziek luister je graag tijdens je eigen work-outs?

Verschillende soorten muziek, afhankelijk van de work-out.

Met Crossfit moet het snoeihard zijn qua house-achtig muziek, van Yellow Claw tot hakken (ik hou overigens niet van hakken maar tijdens een workout kan het je net dat extra zetje geven). Maar op Hip Hop ga ik ook hard.

En heb je een favoriete pre- of post-workout snack?

Ik ben groot van FitAid na mijn workout.

Welke tip zou je mensen meegeven die een carrièreswitch willen maken naar de fitnessbranche?

Volg altijd je hart. Ik heb zelf de switch gemaakt van de Rabobank naar de sport en het is de beste keuze ooit.

Inmiddels geef ik niet alleen maar sportopleidingen en workouts maar geef ik ook leefstijl trainingen. Dat is gekomen vanuit de sport. Ik geef workshops over slaap, stress en voeding bij grote bedrijven als Alliander, Hago Zorg, Vilente (ouderen zorg) Auping, Essent, Teleperfomance, Diverste Gemeenten in heel Nederland, diverse Provincies in heel Nederland. Dat kan online of op locatie zijn. Het is zo leuk om mensen te motiveren naar een beter en energieker leven. Positieve energie voor iedereen.

Ciaooo - Darrin

 


Deel deze blog: