'Read books and do squats, grow your mind and butt'

Ik heb altijd iets van sport gedaan. Van zwemmen tot handballen en trampoline springen tot buikdansen. Zoals je al merkt, stilzitten zit niet in mijn aard.

Laten we terug gaan naar het jaar 2012. Het jaar waarin ik voor het eerst een groepsles Club Power meedeed. Ik weet nog goed dat ik helemaal bezweet en met een hoofd nog roder dan een tomaat naar buiten ging. ‘Vinden mensen dit oprecht leuk?’ Ik besloot een tweede keer te gaan. Ik merkte dat ik al wat beter met de rest mee kwam en de spierpijn minder was dan de eerste keer. ‘Mmm misschien toch maar een abonnement nemen?’ Zo gezegd, zo gedaan. Ik was een trots lid van de sportschool een dorp verder. Na een halfjaar steevast naar de groepsleszaal op de bovenverdieping te zijn gelopen, begon de fitnesszaal er toch verleidelijk uit te zien. Een vriendin haalde me over om keer krachttraining met haar te doen. And than it happened, I became addicted! Sinds toen is mijn liefde voor de sport alleen maar gegroeid!

Tijdens mijn HBO studie had ik een bijbaan in de sportschool als baliemedewerkster. Hier zochten ze een instructrice voor de tae-bo les en ik twijfelde geen moment en solliciteerde. Ik werd meteen aangenomen en mocht de AALO opleiding Basisvaardigheden groepslesinstructeur gaan doen. Ik had de smaak te pakken en na het behalen van deze opleiding heb ik de maand erna de cursus Kettlebell trainer gedaan, ook van AALO. Het groepsles geven werd me steeds meer eigen en ik heb me veel lessen dan ook zelf, of met behulp van een collega, aangeleerd. Tussendoor heb ik nog een cursus Club Power instructeur en Pilates gedaan. Na twee jaar gaf ik zo’n beetje alle groepslessen binnen de sportschool en was ook zeer geregeld in de fitnesszaal te vinden. Ik miste echter een doel om naartoe te trainen. Bikini fitness had wel mijn aandacht maar tegelijkertijd vond ik het ook vleeskeuring. Ook vond ik het nogal een dingetje om in een glinsterende bikini, op hakken op een podium te staan. Na een jaar denken toch besloten om het te gaan doen. Iets met een mega sprong uit mijn comfort zone! 

Vorig jaar heb ik drie bikini fitness wedstrijden gedaan in de Wellness klasse. Bij deze klasse is je onderlichaam gespierder ten opzichte van je bovenlichaam. 12x per week was ik in de sportschool te vinden. Mijn ‘fasted cardio’ voordat ik ging werken en na mijn werk krachttraining. Mijn maaltijden voor de hele week werden braaf op zondag gemaakt en ik heb flink wat sociale bezigheden afgezegd. Zo klinkt het als een strafkamp maar ik heb er heel veel van geleerd en ook enorm van genoten (al dachten mijn familie en vrienden soms van niet haha!).

Bij een wedstrijd komt veel kijken. Zo is het aan te raden om een coach te nemen die je begeleid naar je wedstrijd maar ook een sportmasseur want je vraagt nogal veel van je lichaam. Verder heb je een bikini nodig die zo erg glinstert dat een ekster jaloers is! En dan heb ik het nog niet over alle inschrijvingen, trainingen, het leren poseren op hoge hakken en het er dan ook nog eens sierlijk uit laten zien, de tanning, make-up en kapsel op de wedstrijd dag en de sieraden.

Tijdens mijn hele voorbereiding kwam ik erachter dat ik niet op mijn plek zat bij Rabobank (waar ik sinds 2016 werkte). Ik kon niet aarden en had ook al diverse functies vervult om zo te ontdekken waar mijn hart lag. Conclusie? Niet binnen de bank maar binnen de sport! Toen kwam de vacature voor lifestyle coach bij Dream Aesthetics langs en heb ik mijn kans gegrepen. Sinds 1 juli ben ik aan de slag als Lifestyle Coach en Personal Trainer. Verder heb ik mijn eigen bedrijf Healthy Happy Lifestyle opgericht en begeleid ik mensen met heel veel passie en plezier naar een gezondere levensstijl met duurzaam resultaat! Voor deze nieuwe functies heb ik de AALO Opleiding Fitness trainer level 1 en 2 gevolgd en behaald.

Waar zie ik mezelf over een jaar? Nog altijd rond stuiterend in de fitness! Ik deel dan nog altijd mijn passie en enthousiasme met mijn klanten en heb gegarandeerd nog een nieuwe AALO Opleiding met succes afgerond! Mijn motto is niet voor niks: Read books and do squats, grow your mind and butt.

 blog

Van bankmedewerker naar Lifestyle Coach en Personal Trainer. Inmiddels begeleidt onze student Marlou Houtvast mensen met heel veel passie en plezier naar een gezonde levensstijl met duurzaam resultaat


Deel deze blog: