Sonja gooide het roer om en is nu pilates docent

Sonja gooide het roer om en is nu pilates docent

Al onze studenten hebben een eigen verhaal. Ze besloten om een opleiding te volgen en te werken aan hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Daarom zijn zij een inspiratie voor anderen. En wij zijn gek op inspirerende verhalen. Dat is namelijk onze passie: mensen opleiden tot professionals in de fitness- en heathbranche. Daarom delen we graag het verhaal van Sonja die in 2022 het roer compleet omgooide. 

Sonja Nijssen

SonjaPilates4

Het jaar 2022 zou voor mij in het teken gaan staan van vernieuwing! En dat heeft het zeker als ik nu op het afgelopen jaar terugkijk..

Na een periode van 14 jaar in loondienst te zijn geweest als, met name, outerwear designer bij een enorm leuk Nederlands kledingbedrijf (Just Brands) had ik toch besloten dat het eens een keer tijd werd voor wat anders.

Tijd voor wat nieuws, ontdekking, avontuur, variatie en ontwikkeling.

Vanuit dit gevoel ben ik gaan leven en heb ik eind vorig jaar mijn pen neergelegd bij Just Brands en ben ik voor mezelf begonnen als freelance designer en heb ik inmiddels meerdere klanten mogen helpen. 

Maar dit was voor mij niet genoeg. Vanuit mijn behoefte aan variatie en vanuit enthousiasme, ben ik het afgelopen jaar begonnen aan de opleiding Klassiek Pilates bij AALO. Ik beoefende deze sport al even bij mijn sportschool, maar toen deze lessen kwamen te vervallen dacht ik ‘waarom ga ik dit zelf niet doen?’. Zo gezegd zo gedaan!

SonjaPilates1

Dat ik geen sport achtergrond hebt maakt mij niet uit. Ik denk dat wanneer je dingen gaat doen vanuit je gevoel of je passie, je sowieso al op het goede pad zit!

Ik heb zelf mogen ervaren dat Pilates een ultieme aanvulling is op je dagelijks leven, naast andere sporten of bewegingsvormen. Ik vind het fijn om de kracht, flexibiliteit, weerstand én concentratie te ervaren zoals het is bedoeld. Dat ik dit nu over mag gaan brengen op anderen en mensen mee mag nemen in mijn ervaring en mijn enthousiasme vind ik mooi.

Inmiddels heb ik al 2 lessen mogen geven bij mijn sportschool, heb ik leuke nieuwe mensen ontmoet én mag ik straks ook bij een andere Pilates studio aan de slag!

Laat het leven avontuurlijk zijn

Ook al weet ik dat ik nog veel te leren heb, ik had niet gedacht dat het me nu al zoveel plezier en vertrouwen zou geven. Ik vond het altijd veel spannender om presentaties op mijn werk te doen dan het geven van een les Pilates. 

Ik denk dat ik nu bevestigt krijg dat ik op het goede pad zit en dit geeft me enorm veel voldoening én kracht!

Wellicht inspireert het een ander als ik zeg dat je vooral moet gaan dóen! Laat het leven avontuurlijk zijn, je komt er maar op 1 manier achter of je de juiste keuzes maakt. 

Ga voelen, ontdekken, en ga je nieuwsgierigheid achterna door gewoon te dóen! En wie weet wat er in 2023 voor nieuwe dingen komen gaan...


 Ben je benieuwd naar de opleiding die Sonja heeft gevolgd? Check het hier >> Klassiek Pilates Totaal

Je volgt Sonja via haar eigen website Buronijs.nl 

SonjaPilates2


Deel deze blog: