Student Barbara heeft van sport haar werk gemaakt

'Geef jezelf de tijd om alles te leren, het komt niet allemaal in één keer.'

Student Barbara heeft van sport haar werk gemaakt

Ze geeft lessen in Total Body Shape, Zumba, een combi van circuittraining en steps en daarnaast is ze ook nog paal-fitness instructeur. Barbara vindt vooral de diversiteit in bewegen en lesgeven en de verschillende mensen leuk. 


Dat ze plezier hebben in het sporten zelf vind ik heel belangrijk.


Hoe ben je in de sportwereld beland en specifiek bij AALO?

Barbara

Toen ik jong was had ik heel veel met sport en deed ik van alles zoals Judo, tennis en paardrijden. Maar toen ik eenmaal op de middelbare school zat raakte ik die wereld steeds meer kwijt. Ik sportte op een gegeven moment helemaal niet meer en raakte uit vorm. Twee friet per week helpt daar natuurlijk ook niet bij haha! Twee jaar geleden hoorde ik dat mijn sportschool een stage aanbood en ik zag een kans: een stok achter de deur om te gaan sporten en hier ook voor betaald krijgen. Twee vliegen in één klap! De stage hield in dat mijn baas mijn AALO opleidingen voor mij regelde en ik de bijbehorende lessen op de sportschool zou geven. Vandaar dat ik bij AALO terechtkwam.

Welke AALO opleidingen heb je tot nu toe gevolgd en hoe was dat?

Ik heb de Basis Groepsles Instructeur gedaan, Total Bodyshape Instructeur en Fitness Trainer level 1. De lessen waren altijd eye-opening en interessant voor mij. Sowieso was één aalo-dag al volgeladen met informatie en was er veel te leren. Maar er zaten altijd details voor mij bij waar ik eerder nog niet aan had gedacht, en dat maakte het interessant voor mij. Het is wel hard werken in de weken dat je lessen hebt omdat het tempo naar mijn idee hoog ligt. Maar de balans tussen theorie en praktijk vind ik zeer prettig. Dat je eerst een deel theorie hebt gehad en dat vervolgens ook echt in de praktijk te werk ziet zorgt er natuurlijk voor dat je de stof beter begrijpt. Je krijgt meer praktische invulling van iets waar je eerst alleen een vaag idee over had.

Wat vond je het beste aan de opleidingen?

De balans tussen theorie en praktijk dus, maar de instructeurs vind ik ook belangrijk om te benoemen. Ze weten je goed te begeleiden en leggen duidelijk uit. En het huiswerk en de stof geven ze goed door in de digitale leeromgeving. Maar belangrijker nog is, naast dat ze kwalitatief goed les geven, ze je op een positieve manier blijven steunen. Ze weten allemaal dat de opleiding en de lessen spannend/intens kunnen zijn en gaan hier dan ook op een fijne manier mee om.


Geef jezelf de tijd om alles te leren, het komt niet allemaal in één keer.


Wat is je beroep in de fitnessbranche en wat maakt dat zo leuk?

Barbara

Ik geef lessen in circuittraing gecombineerd met steps. Daarnaast geef ik Total Body Shape en Zumba-lessen en ben ik paal-fitness instructeur. Straks begin ik ook met kids-dance lessen waar ik benieuwd naar ben! De diversiteit maakt het voor mij leuk. Niet alleen vanwege verschillende manieren van bewegen en lesgeven maar ook om steeds verschillende mensen te ontmoeten en ze te helpen enthousiasmeren om te gaan sporten. Dat ze plezier hebben in het sporten zelf vind ik heel belangrijk.

Waar geniet jij het meest van tijdens jouw lessen als sportinstructeur?

Van een lach op het gezicht van een lid. Of wanneer iemand zegt dat ze de les fijn of lekker pittig vonden.

Welke tip zou jij startende fitness professionals willen meegeven?

Geef jezelf de tijd om alles te leren, het komt niet allemaal in één keer. Wees trots op de stappen die je al hebt gezet.

Welke AALO opleidingen zou jij nog willen volgen?

Ik zou alles willen leren! Maar wat ik in de directe toekomst interessant zou vinden zijn verdere levels van fitness trainer, step instructeur, kids instructeur en misschien ook wel mental coach.


Benieuwd naar de opleidingen die Barbara heeft gevolgd? Of wil jij zelf ook professional worden in de Fitness- & Healthbranche?

Ga naar de Fitness Academie     Ga naar de Groepsfitness Academie


Deel deze blog: