Get to know AALO student Tina!

Get to know AALO student Tina!

Wie ben je en welke rol speelt fitness in jouw leven?

Tina Thuis trainen2Mijn naam is Tina Koekoek. Fitness is één van mijn grootste hobby's. Toen ik jong was, was ik altijd op zoek naar manieren om te sporten. Ik ging bijvoorbeeld regelmatig skaten of hardlopen. Toen ik ongeveer 17 was ben ik voor het eerst bij de sportschool beland. Ik had toen nog totaal geen idee wat ik wel en niet moest doen in de sportschool. Ik wilde heel graag krachttraining doen, maar was toen nog wat onzeker. Het bleef bij was simpele oefeningen op apparaten en groepslessen.

2 jaar later ben ik lid geworden bij een andere sportschool. Ik had het geluk dat hier iemand werkte die mij echt verder heeft geholpen. Ik wilde krachttraining doen, maar wist nog steeds niet waar ik moest beginnen. Er werkte daar iemand die me hier veel bij geholpen heeft. Op dat moment was er ook praktisch nog geen vrouw in de krachthoek te vinden. Ik ben deze persoon voor altijd dankbaar omdat hij mij heeft meegenomen naar de krachthoek en mij veel heeft geleerd. Daarna was ik om. Krachttraining was mijn ding en iedereen die er wat anders van vond had pech.


“Doe wat je leuk vindt, leer wat je interessant vindt! Dit is belangrijker dan doen wat andere mensen van je verwachten of maar genoegen nemen met hoe het is. Als je iets wilt, ga er dan voor!“ 


Tina koekoek Skaten

Ik heb regelmatig opmerkingen gekregen over dat vrouwen geen krachttraining moeten doen, omdat ze dan te gespierd worden en dat is niet mooi. Ik zal je vertellen, ik zie er na bijna 10 jaar krachttraining nog steeds niet uit als een bodybuilder. Als je zulke opmerkingen ook ooit krijgt, moet je je hier absoluut niets van aantrekken! Mensen die zulke opmerkingen maken, hebben niet genoeg kennis over hoe krachttraining echt werkt en waarschijnlijk is het ook nog eens hun eigen onzekerheid waardoor ze op zulke opmerkingen komen.

Ik heb met fitness echt 100% mijn ding gevonden. Dit is waarom ik het heerlijk vind:

 • Ik houd van de adrenaline die vrijkomt met trainen.
 • Na een training voel ik me altijd voldaan.
 • Het voelt goed om in beweging te zijn.
 • Trainen zorgt ervoor dat ik meer kan eten, ik houd enorm veel van (lekker) eten.
 • In krachttraining kan ik al mijn emoties kwijt.
 • Het is heerlijk om je hoofd te legen.
 • Ik vind het belangrijk om gezond te leven en te blijven.
 • Er goed uitzien vind ik ook belangrijk. Een sixpack is mijn volgende doel! 

Naast fitness ben ik ook fan van wandelen, skaten en racefietsen. Hiermee ben ik wel een mooi-weer-sporter. Ik houd van een lekker zonnetje en dan ga ik graag naar buiten om wat te doen.

Hoe ben je in de fitnesswereld en specifiek bij AALO beland?

Toen ik met krachttraining begon wist ik eigenlijk nog niet zo goed wat ik allemaal moest doen. Ik had het geluk dat er iemand in mijn sportschool werkte die me het een en ander heeft geleerd. Ik wilde heel graag nog meer leren en zelf over al deze kennis beschikken. Puur uit interesse voor fitness ben ik na gaan denken over een opleiding. Dat vond ik voor mij persoonlijk een goede investering, omdat ik dan altijd nog kon besluiten of ik hier eventueel ook mijn beroep van wilde maken. Ik vind namelijk alles interessant wat met sport en fitness te maken heeft, dus het leren zat sowieso wel goed. Ik heb de opleiding dus ook echt voor mijn eigen plezier gedaan en om meer kennis te krijgen over fitness.

AALO opleidingen heb ik ontdekt, omdat ik iemand kende die hier ook opleidingen volgde. Diegene was hier erg positief over, wat mij inspireerde om ook eens rond te kijken. Omdat ik zelf wilde gaan leren, heb ik de site van AALO opgezocht en besloten dat ik de opleiding ging starten. Ik kon zelf kiezen op welke locatie ik de opleiding wilde volgen. Ik heb het eerste deel in Utrecht gevolg en later de rest in Nieuwegein afgemaakt. De normale gang van zaken is wel dat je de opleiding op één locatie volgt, maar ik was helaas tussendoor een tijdje uit de running door een blessure. Het is absoluut een goede keuze geweest om deze opleidingen te volgen. Het is sowieso altijd goed om iets te kiezen en te leren voor jezelf. Niet omdat andere mensen verwachten dat je het een of het ander doet, maar omdat je je eigen passie volgt. Ik heb er nog altijd plezier van dat ik nu zelf over veel kennis beschik.

Welke AALO opleidingen heb je gevolgd?

Ik heb bij de AALO drie opeenvolgende opleiding gevolgd. Dit gaat om Fitness Trainer level 1, Fitness Trainer level 2 en Fitness Master level 3. Ik had bedacht dat als ik dan toch ga leren, ik het in één keer goed ga doen. Dus ik heb het totaalpakket aangeschaft en ben van start gegaan. Voordat ik begon met deze opleidingen heb ik er nog over nagedacht om door te gaan voor personal trainer en hier dan ook mijn beroep van te maken. Uiteindelijk heb ik die stap niet meer gezet, omdat ik niet zeker wist of ik goed genoeg zou zijn als personal trainer. Heel erg dom achteraf gezien. Hoewel ik absoluut geen spijt heb van mijn beslissingen die ik heb gemaakt, omdat ik nu nog steeds met mijn passie bezig ben.

In de periode na de opleidingen die ik heb gevolgd, ben ik namelijk een website begonnen. Dit was voor mij een uitgelezen kans om iets te doen met alle kennis en interesse die ik heb in fitness en voeding. Hieruit is mijn website www.foodandfitness.nl ontstaan. Op deze website deel ik mijn kennis over fitness, voeding en lifestyle met de rest van de wereld. Daarnaast maak ik verschillende reviews over producten wat met fitness, voeding en lifestyle te maken heeft. Ik test producten en maak reviews. Zo probeer ik toch stiekem nog van mijn hobby mijn beroep te maken, alleen op een iets andere manier dan als fitnesstrainer. En uiteraard train ik zelf gewoon lekker door!


“Het is heerlijk om te leren wat je echt leuk en interessant vindt!“ 


Tina Tijdens een wandeling

Hoe kijk je terug op de opleidingen?

De opleidingen waren erg waardevol. Hiermee is mijn eigen kennis goed ontwikkeld. De opleidingen zijn vrij kort, waardoor je goed door moet leren om alle stof te onthouden. Het leuke aan de opleidingen bij AALO is dat je specifiek leert waar je voor kiest. Je behandelt alleen onderwerpen die met je gekozen opleiding te maken hebben. Ik heb de opleiding voor fitness trainer gevolgd en daarin worden onderwerpen behandeld als functionele anatomie, musculair systeem en trainingsleer. Je hebt niet meer te maken met vakken als Nederlands of wiskunde. Dit vind ik echt een groot voordeel. Het is heerlijk om te leren wat je echt leuk en interessant vindt.

Zijn er nog opleidingen die op je verlanglijstje staan? Of gebieden waarin je je verder wilt specialiseren?

Wellicht dat ik nog een keer een opleiding over voeding ga doen. Dit is een mooie aanvulling op de fitness die ik al heb. Ik vind het altijd leuk om bij te leren, dus voor mij staat het doen van een opleiding altijd open. Mijn keuze zou dan denk ik gaan voor voedingsdeskundige. De kans is groot dat dit in de toekomst ook gewoon gaat gebeuren.

Bijleren blijf ik altijd doen. Alles wat ik tegen kom en interessant vind lees ik door. Als ik iets niet weet dan zoek in antwoorden op het internet. Op die manier blijf je altijd in ontwikkeling.

Wat zijn jouw tips voor beginnende studenten?

Volg een opleiding die je leuk vindt, waar je passie voor hebt. Bij AALO is dit mogelijk omdat ze voor zoveel verschillende beroepen/onderwerpen een opleiding aanbieden. De opleidingen zijn niet extreem lang, dus ga er ook gewoon voor de volle 100% voor. Als je na je opleiding nog verder wilt leren, dan kan dat altijd. Ook al weet je niet zeker of het je beroep wordt. Het doen van een opleiding is altijd goed. Voor je eigen ontwikkeling of misschien dat je er in de toekomst nog wat mee wilt doen.

Mijn beste tip is echt om je eigen passie te volgen. Doe wat je leuk vindt, leer wat je interessant vindt! Dit is belangrijker dan doen wat andere mensen van je verwachten of maar genoegen nemen met hoe het is. Als je iets wilt, ga er dan voor!

Je bent ook geïnteresseerd in voeding. Heb je een favoriet recept dat je met iedereen wilt delen?

Zeker wil ik een recept met iedereen delen. Het recept is misschien een beetje buiten je comfortzone, maar zeker een aanrader om een keer te proberen. Namelijk courgette mini pizza. Op deze manier krijg je ronde mini pizza's van hoofdzakelijk groente. Het voelt echt als snacken om dit te eten. En als je weet dat het ook nog eens gezond is, maakt dat het nog leuker om er van te genieten.

20210123 183538

Mini groentepizza's van Tina

Wat heb je nodig?

Voor ongeveer 14 mini pizza’s:

 • 1 courgette
 • 40 gram tomatensaus
 • Oregano
 • Geraspte kaas

Beleg

 • Ananas en kipfilet
 • Paprika en lente-ui
 • Brie en olijven
 • Tomaat en mozzarella


Bereidingswijze:

 1. Was alle groente.
 2. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
 3. Snijd de courgette in ronde plakken van maximaal 1 cm.
 4. Leg de plakken op een bakpapier op een rooster van de oven. 
 5. Smeer alle plakken in met tomatensaus.
 6. Beleg de plakken met jouw beleg naar keuze. Mijn favoriet is ananas met kipfilet.
 7. Strooi als laatste een beetje geraspte kaas en oregano erover.
 8. Zet de mini pizza's 15 minuten in de oven en ze zijn klaar! Enjoy!

 

Benieuwd naar de opleidingen die Tina gevolgd heeft? 

Bekijk ze hier!


Deel deze blog: