Vind je ritme - Yvonne van Schaik

Als Master Trainer voor AALO Opleidingen geef ik nu al een aantal jaren verschillende opleidingen. Met ontzettend veel plezier begeleid ik studenten in de Fitnessopleidingen (Fitness Instructeur, Small Group Trainer, Master en Personal Trainer). Daarnaast heb ik de Indoor Cycling opleiding ontwikkeld en geef ik deze ook. En ik heb een eigen sportschool, SportLokaal, daar geef ik Personal Training en groepslessen. Het werd tijd om nieuwe inspiratie te gaan halen, bij te tanken en nieuwe kennis op te doen. Ik ging naar Amerika en doe je graag verslag van mijn ervaring daar:

Wat je passie ook is, als je de kans krijgt om het te halen bij de bron: DOEN! Dus toen ik las dat Johnny G, de uitvinder van Spinning ® , de Ride of Truth zou geven wilde ik daar natuurlijk heen. Als je mij echt blij wilt zien, dan moet je me op een stationaire fiets zetten, met muziek en een groep mensen. Ik word daar zó gelukkig van. En dus ben ik naar Santa Barbara, California, afgereisd. Zonder verwachtingen, zonder ander doel dan trainen bij de meester zelf, Johnny Goldberg. En daar vond ik iets terug waarvan ik niet eens wist dat ik het kwijt was geraakt.

De Ride of Truth was een vierdaags event, met in het hart de Ride of Truth zelf. Een 5 uur durende marathon op een stationaire fiets. En wát voor fiets: de nieuwe Johnny G Spirit bike. Een fiets waar je opstapt en zonder problemen 5 uur op trapt. Doordacht vormgegeven, voorzien van de technische snufjes die nodig zijn om beentempo, weerstand, wattage, hartslag  en afstand weer te geven.  En met een frame uit een stuk, waardoor de fiets subtiel meebeweegt. Geweldig gereedschap dus.

Maar er was meer, veel meer, realiseerde ik me later pas. Toen ik incheckte hoorde ik iemand zeggen: “Hello Yvonne.” Jordan -de dochter van- wist mijn naam. Johnny -de meester zelf- begroette me in Zuid Afrikaans Nederlands. Ik was welkom. Tijdens de circle op het strand, de volgende ochtend, stelde iedereen zich voor en vertelde over zijn passie. Wat weer de insteek was voor de gesprekjes tijdens de strandwandeling. De lange en intensieve stretching sessie die volgde daagde me fysiek ui; ik kon meer dan ik dacht.

De Ride of Truth werd door verschillende instructeurs gegeven, ieder met zijn eigen stijl en perfect voor het moment waarop zij de groep leidden. Ayla startte, haar vraag “What is truth?” zette me aan het denken. Is er een Waarheid? Is ieders waarheid anders? De stap die ze maakte naar nadenken over je eigen support group, de mensen die er voor je zijn, altijd, raakte me. Diep. In het eerste uur worstelde ik met mijn beentempo, niet fietsen in het ritme van de muziek vind ik moeilijk. Johnny kwam naast me staan en zei: “The rhythm is inside you. Find your own rhythm”. En ineens klikte er iets. De Waarheid -er is dus niet één ritme- mijn support group -wat heb ik mooie mensen om me heen- , de woorden van mijn meester: dáár was mijn ritme! Ik ging fietsen en mán wat heb ik genoten! Van Danny, die fietste alsof hij buiten was. Van Attilio, die alleen Itailaans sprak en geweldige muziek had. Van Clemente, de coach van Maradonna. En van de 5 mile time trial door Johnny in uur 4, die mijn benen opblies. Wat ik er ook weer uit fietste. Flush your legs, noemen ze dat daar, het melkzuur wegfietsen. En voor ik het wist was het voorbij. De 5 uur.

Op een stationaire fiets vind ik dus mijn ritme. Dan komt los wat vast zat en vind ik mezelf. En hoe waanzinnig mooi is dan het compliment dat ik van Jodi en Johnny G kreeg: “You look amazing on that bike”. Ik denk dat je op je mooist en best bent als je doet waar je van houdt. Als je je passie leeft.

Wil jij ook elke dag doen waar je blij van wordt? Van je hobby je werk maken? Dat kan! Bij AALO kun je verschillende fitness (gerelateerde) opleidingen volgen en zo gecertificeerd aan de slag in het leukste werkveld. Schrijf je dus in!

61127306 2430398636973414 6753215776603242496 n2

Live. Change. Learn.  

Yvonne van Schaik, AALO Master Trainer                            


Deel deze blog:

AALO kun je verschillende fitness (gerelateerde) opleidingen volgen en zo gecertificeerd aan de slag in het leukste werkveld.

%0D%0A%0D%0Ahttps://www.aalo.nl/blogs/vind-je-ritme-yvonne-van-schaik/" class="button social-button" >