Voor mezelf beginnen is de beste beslissing die ik heb genomen.

Voor mezelf beginnen is de beste beslissing die ik heb genomen.

Hoi, ik ben Stefan Bakker. Eigenaar en oprichter van Perfect Shapes sinds 2020.

Voor mezelf beginnen is de beste beslissing die ik heb genomen.

Vanaf mijn 16e ben ik al bezig met fitness. In het begin was ik gewoon lekker aan het trainen, maar in de loop van de tijd ben ik me steeds meer gaan verdiepen in de trainingen en wat er nog meer bij komt kijken. Voeding, trainingsschema’s, urenlang informatie opzoeken op internet, alles op YouTube bekijken over fitness. Je kent het wel, helemaal verslaafd.

Tegelijkertijd was ik bezig met een opleiding hotel- en eventmanagement. Op school leerde ik de basis voor het starten van een eigen bedrijf. Uiteindelijk heb ik mijn propedeuse gehaald, maar ben ik gestopt met de opleiding omdat dit niet hetgeen is wat mij gelukkig maakt. 

'Dit is wat ik wil'

Stefan Bakker

Vanaf dat moment ben ik eigenlijk elke dag wel te vinden in de sportschool en vanuit deze passie ben ik begonnen met de opleiding voor Fitness Trainer bij AALO. Hier heb ik les gekregen van Roy Pieper. Een uitgebreide opleiding waar ik in korte tijd super veel heb geleerd. Maar vooral leerde ik hoe ik kennis op anderen over moet brengen. En ik wist meteen: dit is wat ik wil. Mensen helpen beter worden in fitness, en alles wat daarbij komt kijken. Mijn diploma was dan ook snel behaald. 

Met het papiertje op zak ben ik meteen in de sportschool begonnen met werken. Niet bij een, twee maar zelfs bij drie verschillende sportscholen. Zoveel mogelijk kennis opdoen, assisteren in de fitness en uren maken. In die periode ben ik ook steeds meer lesjes gaan geven. Eerst af en toe invallen en daarna ook zelfstandig small group trainingen. Maar na een aantal maanden miste ik toch iets... Namelijk diepgang.

Hulp van buitenaf

Iemand helemaal begeleiden met voeding, training en zijn/haar mindset is toch het allerleukste. Omdat ik nog niet alle kennis in huis had, heb ik een bericht gestuurd aan mijn AALO docent Roy, met de vraag of hij me kon helpen. We zijn een traject ingegaan waarin hij me een jaar is gaan begeleiden met maandelijkse gesprekken en een concreet stappenplan naar mijn eerste bodybuilding wedstrijd. 

In 2020 heb ik mij ingeschreven bij de KVK met mijn eigen bedrijf: Perfect Shapes. In december 2020 stond mijn eerste bodybuilding wedstrijd op de planning. Het werk bij de 1e sportschool heb ik stop gezet, bij de andere ben ik als zzp’er gaan werken. En bij de 3e sportschool, Fit For Free, ben ik personal training gaan geven. Ik had een coach, een plan en kon beginnen.. Niets kon meer mis gaan!

De eerste paar maanden gingen goed. Ik had een aantal klanten uit de gym zelf, en begon met vrienden en kennissen te trainen. Na drie maanden gaf ik ca. 10 uur personal training in de week en toen gebeurde het… Sportschool dicht wegens Corona. Wat nu?

Tijdens de eerste lockdown mocht nog niet veel. Alleen buiten training 1 op 1. Ik heb zo snel mogelijk gewichten op marktplaats gekocht om door te kunnen gaan met de mensen trainen die dit nog aandurfden. Zelf ben ik meer gaan hardlopen en aan mijn conditie gaan werken. Gelukkig duurde de eerste lockdown “maar” 3,5 maand en kon ik met steun van de gemeente deze periode goed overbruggen. 

1 juli: sportscholen weer open!

Stefan Bakker

Ik kon weer helemaal opnieuw beginnen. Na drie maanden niet sporten bleken de meeste mensen hun motivatie kwijt te zijn. Gelukkig waren er ook nieuwe klanten die wel gemotiveerd waren en zat ik al snel weer op de twaalf uur in de week personal training. De bodybuilding wedstrijd dit jaar werd afgelast wegens Corona, dus had ik mezelf een nieuw doel gesteld: een fotoshoot op de oorspronkelijke wedstrijddatum.

De maanden gingen snel voorbij en gaande weg leerde ik steeds meer over hoe ik mijn klanten kon motiveren en begeleiden naar hun droomlichaam. De fotoshoot kwam steeds dichterbij en de plannen voor het drukste moment van het jaar stonden al klaar. Januari, de maand van de goede voornemens.

15 december: sportscholen dicht voor de tweede keer!

Drama… fotoshoot mocht niet doorgaan, alle opgezette initiatieven on hold en ik zat weer zonder werk thuis. Hoe ga ik deze komende tijd er voor zorgen dat ik niet weer opnieuw moet beginnen?

Ik vroeg Roy om hulp. Op welke manier kan ik mijn klanten toch blijven bereiken? Wat is nog mogelijk en hoe kan ik mijn toegevoegde waarde aantonen?

We zijn met het idee gekomen trainingen op locatie te geven voor een aangepaste prijs. Bij de mensen thuis, in de tuin of in het bos. Als het maar corona-proof is! Spullen heb ik van Fit For Free kunnen lenen. Om dit te promoten en zo veel mogelijk mensen te bereiken heb ik ook hun Instagram en Facebook mogen gebruiken. Na overleg mocht ik ook, buiten achter de sportschool, mijn lessen geven. Zo kon ik toch nog gebruik maken van de meeste faciliteiten en mijn trainingen zo compleet mogelijk verzorgen! Al snel zat ik op 20 uur in de week en ging mijn prijs weer langzaam omhoog. Ook zorgde dit voor de mogelijkheid om small group trainingen en bootcamp te geven. De overgebleven tijd heb ik kunnen gebruiken om blogs te schrijven, mijn voedingsbegeleiding te verbeteren en met het opnemen van mijn eigen video’s. 

19 mei: sportscholen weer open!

Stefan

Het is nu half mei en de sportscholen gaan weer open. Ik kan terugkijken op vijf verschrikkelijke maanden dat de sportscholen dicht waren, of op vijf maanden waarin ik op verschillende vlakken een grote persoonlijke groei heb doorgemaakt. Ik heb een volle agenda en een klantenkring waar ik een goede band mee heb. Alle doelen die ik voor 2022 heb gesteld zijn al in de pocket. Ik ben trots op wat ik bereikt heb in deze zware periode, maar dit heb ik zeker niet alleen kunnen doen. Zonder de kennis die ik tijdens mijn opleiding Fitness Trainer opgedaan heb en de steun van Roy was het me nooit zo goed afgegaan. Daar ben ik zeer dankbaar voor! En die bodybuilding wedstrijd? Die gaat er zeker nog komen! Het is altijd belangrijk nog doelen te hebben…


Volg Stefan!

Geïnspireerd door het verhaal van Stefan? Volg hem persoonlijk via Instagram en zijn bedrijf via Instagram, Facebook en de website!


Deel deze blog: