Waarom ik voor AALO koos


“De mentale kracht die ik heb gekregen door te zien dat ik iedere week weer méér kon? Die is onbetaalbaar….”


Begin 2018 worden mijn collega’s en ik bijeengeroepen. Ik was werkzaam als ondersteunend hypotheekadviseur bij een grote bank. Het nieuws was niet goed (voor de meeste dan…); er werd een reorganisatie aangekondigd. Het mooie aan een reorganisatie binnen een grote financiële instelling is dat er een goed sociaal plan is om ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk gedwongen ontslagen hoeven te vallen. Voor mij betekende dit dat er een opleidingsbudget beschikbaar werd gesteld om mij om te laten scholen. Op deze manier kon ik kiezen voor een vrijwillig vertrek om ontslag te voorkomen.

Het budget zou op 1 mei beschikbaar zijn. Op 30 april schreef ik mij in voor het Personal Trainer pakket en de opleidingen ‘Strength & Power Basic’ en ‘Trainer Gewichtheffen’. Ik kon niet wachten om te beginnen. Van alle fitnessopleidingen in Nederland had ik bij AALO direct het gevoel dat ik mij daar het meeste thuis zou voelen. Meteen na de eerste les, waar tijdens het harde werk de grappen tussen de docent en studenten heen en weer vlogen, wist ik zeker dat ik de juiste keus had gemaakt.

I want to pay it forward

Waarom ik voor een carrière in de fitness ging? Dat kan ik het beste uitleggen door een stuk te kopiëren uit mijn ondernemingsplan dat ik heb moeten schrijven voor de laatste module van het Personal Trainer pakket:

“Persoonlijke motieven, tsja… daar kan ik wel 4 kantjes van vol typen. Ik ga me ook niet volledig inhouden, maar voor het geval dat je haast hebt komt het neer op het volgende: Ik was zelf veel te zwaar, sportte nooit, was liever lui dan moe en had een serieus eetprobleem. Door een moeilijke tijd heb ik besloten voor mijzelf te kiezen. Ik heb een personal trainer in de arm genomen en ben ruim 30 kg afgevallen. Ik ben verslaafd geraakt aan het sporten en de mentale kick, en heb zo mijn chronische depressie overwonnen. I want to pay it forward. “

 BeforePT          AfterPT2

(Foto links: Roos voor personal training. Foto rechts: Roos na personal training)

Ik heb dus ervaren wat een Personal Trainer kan betekenen, niet alleen op fysiek vlak maar vooral op het mentale vlak. Tuurlijk, een slanker lijf vond (vind) ik fantastisch, maar de mentale kracht die ik heb gekregen door te zien dat ik iedere week weer méér kon? Die is onbetaalbaar… En ik wist vrij snel dat dit precies hetgeen was dat ik voor anderen wilde doen. Vandaar dat de keuze voor mij zo makkelijk was. Ja, ik ben HBO geschoold, had een goede baan bij de bank met mooie carrièremogelijkheden. Maar in de 4 jaar dat ik er werkte ben ik nooit echt gelukkig geweest. Ik was een typische “YES het is weekend!!” en “shit! Het is maandag” persoon. Nu niet meer.

Na afloop heb je direct een goed netwerk

De opleidingen zelf zijn echt super. De diversiteit in trainers (van Fysiotherapeuten en bodybuilders tot CrossFitters; alles komt voorbij), zorgt voor een breed spectrum aan invalshoeken waardoor geen gebied binnen de fitness onderbelicht blijft. De opbouw in niveau door de verschillende modules is perfect. Zo is er voor iedereen die binnen de fitness wil werken een mooie kans. Daarnaast heb je als Personal Trainer bij afronding van het traject direct een netwerk met goed geschoolde collega’s! Ik weet zeker dat mijn muur met AALO papiertjes (jep, ze hangen allemaal bij mij aan de muur) nog wel gaat groeien.

Inmiddels werk ik 6 dagen per week (eigen keus) als Personal Trainer voor mijn eigen onderneming PT bij Roos. En ik krijg terugkoppeling van mijn klanten dat ik voor hen inderdaad hetzelfde beteken als mijn Personal Trainer destijds voor mij. De hoeveelheid voldoening die ik uit mijn werk haal is 1000 maal groter dan bij de voormalige kantoorbaan. Er is nog geen dag geweest dat ik met tegenzin naar mijn werk ga, en ik heb het vermoeden dat dit ook niet gaat komen. Oftewel; I impressed myself, and I am inspiring others.

Ik heb de mooiste baan die er is, en ben nog dagelijks dankbaar voor de kans die ik heb mogen krijgen.

Nooit meer anders!

Dankjewel AALO, zonder jullie was dit niet gelukt.  

Roos

Wil jij meer weten over Roos? Bekijk dan haar persoonlijke website. 


Deel deze blog: