Ontmoet Master Trainer Nicole de Wit

Nicole is al sinds 2013 Master Trainer bij AALO. Ze houdt ervan studenten te helpen in hun ontwikkeling tot Fitness Trainer. Tijdens de lesdagen zorgt ze voor een open sfeer en moedigt ze studenten aan kennis en ervaringen te delen. Haar drijfveer als Master Trainer?


“Ik wil graag meer toppers aan de arbeidsmarkt afleveren, die hopelijk ook ooit een Life Changer voor iemand anders kunnen zijn.“ 


Nicole 1 crop2

Wat vind jij het leukste aan je werk als AALO Master Trainer?

Als Master Trainer sta je iedere keer weer les te geven of examen af te nemen bij mensen die meer willen leren over Fitness en een betere Fitness Trainer willen worden! Het is geweldig om iedere les- of examendag mensen te coachen en te begeleiden. Door ze feedback en tips te geven kan ik mensen klaarstomen voor een baan als Fitness Trainer, het “eindplaatje” dat je als Master Trainer voor ogen hebt.

Wat voor soorten mensen volgen bij jou de opleiding Fitness Trainer Level 1?

De studenten en de samenstelling van de klassen zijn iedere keer weer afwisselend. In een Fitness Trainer Level 1 zitten altijd super gemotiveerde mensen! Ze zijn dol op fitness, maar weten nog niet veel over bepaalde trainingsprincipes, coaching & klant begeleiding en menselijke anatomie. Op het moment dat je ze hier over gaat vertellen en het koppelt aan de vraag: “waarom zou je dit moeten weten voor je toekomstige beroep als Fitness Trainer?”, dan zie ik mensen de stof gretig absorberen. Aan het einde van de opleidingsdag is het dan ook een mooi compliment als ze zeggen: “ik heb echt wat geleerd vandaag!“ Zeker in de opleiding Fitness Trainer Level 1 is de leercurve bij studenten groot!

Waarom is het goed om een vervolgopleidingen te volgen?

De kracht van de AALO Fitness Opleidingen is dat wij opleiden in de breedste zin van het begrip Fitness. Fitness is van alles: het is Bodybuilding, het is Crossfit, Groepslessen, Indoor Cycling. Alleen in de Level 1 leren we je echt de basis van individuele Fitness begeleiding in de zaal. Om een klant (of meerdere klanten) nog beter te kunnen begeleiden en helpen beter te worden, is het belangrijk je kennis uit te breiden! In Level 2 leren we je om een Small Group Training te geven, en meerdere mensen tegelijkertijd te begeleiden. In de Fitness Master Level 3 gaan we aan de slag met klanten die blessures hebben. Deze opleidingen sluiten erg goed aan bij het hedendaagse productaanbod van de meeste sportscholen. Mensen willen meer “Fun” en “Entertainment” in hun groepstraining. En ze willen meer hulp en begeleiding als ze uitbehandeld zijn bij de fysiotherapeut maar nog niet zelf uit de voeten kunnen, of misschien nog een beetje bang zijn om weer helemaal alleen aan de slag te gaan.

Hoe is de sfeer tijdens de praktijkdagen?

De sfeer tijdens de praktijkdagen is over het algemeen goed! Ik denk dat je daar als Master Trainer ook een belangrijke rol in speelt, om een open sfeer neer te zetten. Ik vind het leuk om de interactie met studenten aan te gaan. Vraag het als je iets niet weet. En deel je eigen ervaring als we het hebben over herkenbare onderwerpen zoals blessures, of bijvoorbeeld de zin en onzin als je iemand in de sportschool een oefening op een hele onveilige manier ziet doen.

Nicole 2 2

Wat is jouw drijfveer om mensen op te leiden tot trainer?

Ik kom eigenlijk al mijn hele leven in de sportschool en de fitness ruimtes in heel Nederland en in het buitenland. Er zijn een paar trainers die echt indruk op mij gemaakt hebben, en een ‘Life Changer’ zijn geweest. Maar ik zie helaas ook nog een hoop trainers die niet spetteren als ze training aan het geven zijn, en niet de klant inspireren. Ik wil graag meer toppers aan de arbeidsmarkt afleveren, die hopelijk ook ooit een “Life Changer” voor iemand anders kunnen zijn.

Welke AALO opleiding zou je zelf nog willen volgen?

Ik zou zelf graag nog de opleiding Sportvoeding willen doen. Door mijn werk en eigen sport weet ik al aardig wat over voeding. Maar ik heb een sneak peak mogen hebben van het studieboek, en daar stonden gelijk in het eerste hoofdstuk al een aantal dingen in die ik nog niet wist!

Nicole geeft de opleidingen Fitness Trainer Level 1, Fitness Trainer Level 2Fitness Master Level 3 en Bootcamp Instructeur. Wil je meer weten over Nicole? Volg haar dan via Facebook en Instagram!


Deel deze blog: