NIEUW: SAQ opleiding

Welkom bij de opleiding Speed, Agility, Quickness (SAQ). Deze opleiding is uniek in Nederland. Leer alles op het gebied van SAQ training. Deze opleiding duurt 3 dagen en start binnenkort.

>> Ga direct naar de opleiding SAQ

Onder SAQ training verstaan wij het verbeteren van onder andere fysieke aspecten, mentale aspecten, coördinatie, soepelheid, kracht en techniek ten behoeve van snelheid, wendbaarheid en lichtvoetigheid.

  • Snelheid is het vermogen om in een rechte lijn van A naar B te kunnen komen.
  • Wendbaarheid is het vermogen om van richting te kunnen veranderen, te versnellen en af te remmen.
  • Lichtvoetigheid is het vermogen om te kunnen reageren op een prikkel.

Een SAQ-trainer is in staat om de basisconcepten van snelheid, wendbaarheid en lichtvoetigheid toe te passen op verschillende situaties, klanten en doeleinden.

Tijdens de opleiding Speed, Agility & Quickness (SAQ) wordt er naast de bespreking van de drie pijlers ook het accent gelegd op volgende aspecten:

  • Improvisatie
  • Blessurepreventie
  • Mobiliteit
  • Krachttraining

De opleiding SAQ maakt gebruik van differentieel leren. Dit betekent het leren van een skill door middel van variaties. Er wordt hierbij dus niet gezocht naar de perfecte uitvoering maar naar de perfecte aanpassing op de huidige situatie. Hierbij worden ook veel meer gebruikt gemaakt van het zelflerend vermogen van de klant (atleet). Daarnaast is improvisatie een belangrijk onderdeel van de opleiding SAQ. In het geval van SAQ training is improviseren altijd een reactie op wat er gebeurt. Tijdens SAQ-improvisatie is je beginhouding erg belangrijk omdat het je meer tijd voor keuzes geeft.

Deze SAQ opleiding wordt onderwezen door Virgil Spier. Virgil is voormalig Olympisch topsporter en was teamlid van het Nederlands Olympisch team estafette. Virgil heeft diverse methodieken ontwikkeld die het mogelijk maken om als niet topsporter toch te trainen als een topsporter.

Meer informatie?

Meld je aan

 


Deel dit nieuws: