Pim Slot

PimAalo

Hoeveel mensen vertrekken niet iedere morgen naar hun werk om bij thuiskomst te denken, 'wat doe ik daar? Was ik niet voorbestemd voor iets anders, iets leuks, iets gaafs?' Jarenlang deed ik hetzelfde tot ik besloot definitief mijn stropdas in de kast te laten hangen. Best vreemd, je eerste training geven en beseffen dat je vanaf nu je werk in een trainingspak zult doen!

De AALO opleiding fitnessinstructeur was mijn eerste stap naar het anders doen. Ik ben nu twaalf jaar verder en realiseer mij dat ik nooit meer terug wil naar kantoor. Ik wil juist het verschil maken voor mensen die op kantoor zitten. Ik wil ze in beweging krijgen, ze enthousiasmeren en bovenal ze fitter en mobieler krijgen.

In de afgelopen jaren heb ik mij op veel vlakken kunnen ontwikkelen. Naast het geven van verschillende groepslessen van spinning tot pilates heb ik jarenlang Crossfit gegeven. Ik heb een aantal sportscholen gerund in zowel de reguliere als de fysio-fitness en ben als core- en krachttrainer werkzaam geweest bij verschillende teams in de topsport.

Naast mijn studie als massagetherapeut heb ik mij verder ontwikkeld in beweegpatronen, mobiliteit versus stabiliteit en corrective exercises. Als personal trainer bij Pim Slot Sport Performance en verschillende personal training studio's werk ik samen met wetenschappers op het gebied van ademtherapie, burn-out en stress gerelateerde klachten, voeding, detox en sportvasten. De wetenschap achter hoe het werkt fascineert me en doet mij beseffen dat je nooit bent uitgeleerd. Er is altijd weer een diepere laag aan kennis.

AALO gelooft in het ontwikkelen van je visie, iets dat bij mij past als persoon en als docent. Van iedereen kun je iets leren en ik ben dan ook voortdurend bezig om mijn visie te verbreden en aan te scherpen. Als docent fitness vind ik het super gaaf dat ik kan bijdragen aan de visie van anderen die het vak in willen, verbreding zoeken of gewoonweg meer over trainen willen weten.

Mijn overtuiging: Je kunt in de praktijk nog zo goed zijn, nog zo veel filmpjes bekijken. Je kunt pas echt goed worden als je de theorie erachter leert begrijpen!