Chakra Reis

Mijn gedachten gaan nog een keer over de dagplanning voor de nieuwe chakra module, terwijl het buiten bijna tropisch lijkt. Gelukkig zit ik hier koel, in een witte kamer met mijn gigantische zoutsteen die zijn trouwe oranje gloed afgeeft. Voor mij heeft het chakrasysteem het afgelopen jaar weer een behoorlijke verdieping ondergaan in inzichten en ervaringen. Het creëren van de opleiding heeft daar zeker invloed op gehad maar ook in mijn persoonlijke leven kreeg het vernieuwde aandacht. Na de geboorte van mijn zoontje is er zoveel veranderd, intern en extern. Mijn hele energiesysteem reageerde daarop. Om te herstellen op fysiek, mentaal en emotioneel niveau heeft het chakrasysteem mij wederom zulke mooie handvatten gegeven. Het wakkert dan opnieuw mijn enthousiasme aan, evenals mijn ontzag voor de eeuwenoude kennis en mystiek.

Mijn eerste aanraking met het chakrasysteem was op 18 jarige leeftijd tijdens mijn eerste reis naar India. Het waren toen vooral de hogere chakra’s die mijn interesse hadden. Wellicht was het meer een soort flirten met de kennis dan het werkelijk integreren. Exact 10 jaar later ging ik op een dieper niveau met de methodiek aan de slag en de onderste chakra’s kregen de aandacht, eerst individueel en al snel daarna in de vorm van een opleiding. Een lang traject van “landen” en integreren volgde. Het maakte mijn leven soms wat saai in vergelijking met dat van leeftijdsgenoten, maar het verlangen om te aarden was zo sterk. De reis is nooit opgehouden en de diepte die het met zich meebrengt lijkt steeds groter te worden. Je weet steeds minder naarmate je iets gaat doorleven. Het is voor mij  dan ook bijzonder dat ik vervolgens (wederom) 10 jaar later word gevraagd om een Chakra-opleiding te creëren. Het is een mooie aanvulling op de bestaande opleidingen, en toegankelijk voor zowel yin als yang.  Mede vanuit mijn eigen ervaring ligt de focus van deze opleiding vooral op het zelf voelen en ervaren van de chakra’s. Ik wil de tools meegeven waar je een leven lang mee aan de slag kan. Het is een reis langs je leven, je persoonlijkheid, je ervaringen en emoties. We gaan zeker de diepte in, maar altijd met ruimte voor ontspanning en plezier.

De chakra leer is niet iets dat je binnen een jaar doorleefd hebt of in een weekend volledig snapt. Het is een reis over een eindeloos pad, net als het leven zelf. De focus zal altijd weer ergens anders liggen, precies waar je aandacht op dat moment nodig is. Ik kijk er enorm naar uit om bij de AALO in oktober deze reis te (her)starten. Kom je met me mee? We starten op 13 oktober en inschrijven kan via deze link.

Warme groet,

Manon

Manon Plokker is master trainer bij de AALO Yoga Academie. Lees ook deze blog van Manon: Mindfulness: opstijgen of landen?

chakra healing print cropped


Deel deze blog: