De opleiding 'sportvoeding' door de ogen van student Rick

Wanneer ik mijn omgeving de vraag stel “Wie vindt dat hij of zij gezond eet?” is “Ja hoor ik eet best wel gezond” een veel gegeven antwoord. Wanneer ik dan doorvraag kom ik er vaak al snel achter dat de persoon minder gezond eet dan dat hij denkt. Zo worden de tussendoortjes vaak vergeten, wordt de kracht van verse groenten onderschat of is de balans in de macro’s ver te zoeken.

Daar zit dan ook vaak de crux. Mensen zijn zich namelijk onvoldoende bewust van wat zij dagelijks aan voeding binnen krijgen en wat voor invloed dit op de prestaties heeft. Want een motor kan nou eenmaal niet optimaal presteren wanneer deze niet de juiste of onvoldoende brandstof binnen krijgt. Dit leidt tot het hebben van minder energie en een minder goed herstel na een intensieve training.

Het juiste advies

Tijdens mijn werk als trainer/coach ervaar ik dat mijn klanten steeds meer interesse tonen in voeding. Maar dat zij eigenlijk geen idee hebben waar te beginnen. Ze eten misschien wel de juiste dingen, maar wanneer ze dit doen is het regelmatig in de verkeerde hoeveelheden of op het verkeerde moment. Deze onbewustheid van klanten triggert mij en deed mij steeds opnieuw beseffen dat ik hier beter op in wilde spelen. Natuurlijk kan ik met mijn ervaring een gemiddelde sporter best een basis voedingsadvies geven. Echter wil ik mijn klanten liever een goed en onderbouwd advies geven om zo de gestelde doelen te behalen.

Deze trigger in combinatie met het plezier dat ik steeds weer beleef aan het bewust maken van mijn omgeving, heeft mij doen besluiten om mijzelf verder te scholen. Voor mij moet een opleiding iets extra’s brengen. Het moet een aanvulling zijn op mijn reeds vergaarde kennis. Daarnaast vind ik het belangrijk dat een opleiding praktisch is. Hierdoor kwam ik al vrij snel uit bij de Sportvoeding Adviseur opleiding van de AALO. De opleiding AALO Sportvoeding Adviseur is ook nog eens geaccrediteerd door het BGN, wat betekent dat je na het slagen voor deze opleiding 15 nascholingspunten ontvangt.

Tijdens de opleiding hebben we veel opdrachten in groepsverband gemaakt. Het leuke en leerzame daarvan is dat je ervaringen gaat delen. Je leert van elkaars kennis en van andere inzichten op praktijksituaties. Daarnaast was de samenwerking en begeleiding van een topdocent uit de sportwereld een verrijking.

Ik kan dan ook alleen maar zeggen dat deze opleiding precies dat extra heeft geboden naar waar ik op zoek was.  Met als resultaat een berg kennis en een diploma op zak. Ik kan dan ook niet wachten om de sporters in mijn netwerk te adviseren over wat, wanneer en hoeveel zij op welk moment moeten eten om optimaal te kunnen presteren. 

Wil jij net als Rick de opleiding sportvoeding volgen? Klik dan hier

Over Rick

Rick heeft inmiddels ruim 15 jaar ervaring als trainer/coach in de sport. Van zijn passie heeft hij zijn werk gemaakt. Want sinds 4 jaar verzorgt hij als zelfstandige diverse boks-, bootcam- en Personal Trainingen. Wekelijks deelt hij nu zijn liefde voor sport en voeding. Dit doet hij met zo een enthousiasme dat hij het beste uit zijn sporters naar boven haalt. Kijk gerust eens op zijn website of instagram account.

 rick 1

  


Deel deze blog: