Student Marcel Vos aan het woord

Marcel heeft voor het eerst een AALO-opleiding gevolgd in 2016. Sindsdien is hij groot fan en heeft hij al meer dan 8 verschillende opleidingen gevolgd! Marcel werkt in de sportbranche en kan alles wat hij leert direct toepassen in de praktijk.


“Ik vind het belangrijk om altijd in ontwikkeling te blijven.”


IMG 0027

Wat was de eerste AALO opleiding die je hebt gevolgd?

Ik ben in 2016 begonnen met Fitness Trainer Level 1. Dit was de eerste van veel opleidingen die daarna nog volgden. Begin 2017 was ik klaar met het hele traject tot Personal trainer. Daarnaast heb ik onder andere de opleidingen Hardloop Trainer en Bootcamp Instructeur gevolgd.

Waarom kies je voor AALO opleidingen?

Ik werd getipt door een vriend. Hij zei dat als ik me wilde ontwikkelen in de fitnesswereld, AALO zeker de moeite waard was om daar de opleidingen te gaan volgen. Ik ben me toen eens gaan verdiepen in de achtergrond van AALO. Werkende als gymleraar vond ik het erg fijn om te lezen dat AALO opgezet was door een gymleraar. Didactiek en methodisch lesgeven zou dan vast hoog in het vaandel staan. En dat is gebleken na de vele opleidingen die ik al heb gevolgd.

Wat vind je het leukste aan de praktijkdagen?

Het is fijn om met een groep aankomende professionals aan het leren te zijn. Gelijk het geleerde bij elkaar uitproberen is erg fijn. Het mooie is dat je elkaar daarnaast gelijk feedback kunt geven. Samen van elkaar leren is belangrijk en leuk.

Wat is je beroep in de Fitnessbranche en wat maakt dat zo leuk?

Als danssporter in het stijldansen ben ik aangesloten bij de Danssport Academy NL. Zoals in elke sport is het belangrijk om ook fysiek fit te zijn. Wekelijks begeleid ik de danssporters. Naast de fitnessopleidingen die ik hierboven heb beschreven, heb ik ook de opleiding tot gewichtsconsulent gevolgd via AALO. Ook deze kennis deel ik met de danssporters die daar behoefte aan hebben.

Daarnaast ben ik werkzaam als gymleraar in het basis en speciaal voortgezet onderwijs. Ook hier gebruik ik regelmatig mijn kennis die ik heb opgedaan. In het speciaal voortgezet onderwijs hebben we een kleine fitnessruimte waar ik leerlingen dan graag verder help. Deze leerlingen zien namelijk in de maatschappij dat fitnessen helemaal in is. Ik maak de schakeling graag naar de jongeren om ze goed te begeleiden in het juist uitvoeren van kracht- en cardiotrainingen.

Waarom is het belangrijk vervolgopleidingen te blijven volgen?

Ik vind het belangrijk om altijd in ontwikkeling te blijven. Toen ik klaar was met de Personal training opleiding heb ik gelijk gekeken naar waar ik me verder in kon verdiepen. Zo heb ik de opleidingen Kettlebell Expert, Zwanger fit en 50 + fit nog gevolgd. Dit waren mooie verdiepende dagen die ervoor zorgden dat ik specifieker aan het werk kon gaan.

Welke opleidingen wil je nog volgen?

Ik heb al best wat opleidingen gevolgd bij AALO, maar in de toekomst zit ik nog te denken aan de opleidingen SAQ Trainer, Sportpsychologie, Trainer Gewichtheffen, Sportvoeding, Kickboksen en misschien wel Kinderyoga.

Wil jij meer weten over Marcel? Volg hem dan via Facebook, Instagram of op zijn eigen website www.vossics.nl 


Deel deze blog: