Interview met Oranje Leeuwin & AALO-student Lynn Wilms

Interview met Oranje Leeuwin & AALO-student Lynn Wilms

Als 18-jarige maakte Lynn Wilms afgelopen jaar haar debuut bij het Nederlandse vrouwenelftal. Tijdens het EK kwalificatieduel mocht ze voor het eerst meespelen met de Oranje Leeuwinnen, waarbij ze gelijk met 3-0 wonnen van Turkije. De nu 19-jarige Lynn staat aan het begin van een veelbelovende carrière. Als topsportster traint ze een tot twee keer per dag. Naast het vele trainen heeft ze nog tijd over en volgt ze een opleiding tot Fitnessinstructeur van AALO!

Waarom heb je voor deze opleiding gekozen?

"Ik ben hiermee gestart omdat ik dit echt bij mij vind passen. Ook vind ik onderwerpen als anatomie en fysiologie erg leuk. Er zijn veel raakvlakken met de sport. Ook wil ik misschien later aan de slag als personal coach. Het is echt heel leuk, dus het leren gaat snel."

Heb je al iets geleerd dat je kunt gebruiken als topsporter?

"Ja, best wel wat dingen. Je leert bijvoorbeeld over anatomie, fysiologie en over oefeningen die je kunt doen om spieren op te versterken. Nu heb ik daar al wel een beetje verstand van, maar als ik dat nu nog uitbouw dan kan ik daar misschien ook nog in verder groeien."

Heb jij de afgelopen 2 maanden nog goed kunnen trainen?

"Ja, ik heb al die tijd gewoon door kunnen trainen. Ik ben vaak alleen gaan hardlopen of heb alleen krachttraining gedaan. Soms heb ik ook samen met mijn broer of teamgenoten op anderhalve meter afstand getraind. Nu we weer het veld op mogen is het fijn om met z’n allen te trainen. Daar ben ik echt wel blij mee."

Hoe ziet zo’n training op het veld er dan uit?

"We doen veel dingen nog op dezelfde manier als twee maanden geleden. Tenminste, dat proberen we zo veel mogelijk. We mogen bijvoorbeeld niet in duel en we kunnen ook geen positiespel of partijtjes doen. Passen en trappen doen we wel met het hele team maar dan blijven we gewoon wat verder uit elkaar. Het is natuurlijk wel anders, maar we zijn al heel blij dat we op het veld mogen staan."

Vond je het lastig thuis te trainen?

"In het begin helemaal niet. Toen ben ik gewoon thuis gaan trainen met het idee dat het zo weer voorbij zou zijn. Maar toen duurde het allemaal toch wel lang. Het is goed dat de training nu weer begint omdat ik inderdaad wel merkte dat ik minder gemotiveerd werd om thuis te trainen. Je zit zo lang met dat gevoel van onzekerheid. Ik hoop ook dat we snel weer meer mogen doen op het veld."

Zie jij ook positieve kanten van de huidige situatie?

"Ik ben veel meer dingen gaan waarderen. Iets kleins, zoals een terrasje pakken met vriendinnen, is normaal heel vanzelfsprekend. Maar nu kan dat echt niet. Een dat waardeer ik nu veel meer. Dat geldt ook voor voetbal. Het is nu wel heel speciaal dat je gewoon kunt voetballen met iedereen."

Hoe zorg je dat je gedisciplineerd blijft?

"Doordat ik de opleiding echt leuk vind is het een stuk gemakkelijker om ook tussendoor even het boek erbij te pakken. Dat zou ik normaal niet zo snel doen. En ik zie hierin ook echt mijn toekomst. Als ik deze opleiding over een paar maanden heb afgerond zou ik daar ook al in kunnen werken. Dat lijkt me echt leuk. Misschien kan ik later ook zelf iets beginnen. Het kan zijn dat mensen dan eerder naar mij komen omdat ik topsporter ben."

Waar zie jij jezelf over 5 jaar?

"Ik hoop dan dat ik bij een mooie grote club in het buitenland kan voetballen. Dat ik daar mijn huisje en een fijn leven heb. Verder hoop ik dat ik een vaste waarde ben voor het Nederlands elftal, dus dat ik basisspeelster word. En dat ik over 5 jaar zo goed ontwikkeld kan zijn dat ik een van de beste verdedigers van de wereld kan worden."

Wil jij net als Lynn Personal trainer of Fitness Instructeur worden? Kies dan voor een van deze opleidingen:

Deze opleidingen kun je direct online starten! 


Deel deze blog: