Mijn opleiding aan de Fitness academie - Yfke Westerling

Hoi ik ben Yfke, een sportieve meid van 19 jaar oud! Voordat ik volgend jaar waarschijnlijk aan de studie Bewegingswetenschappen begin heb ik een tussenjaar. Ik volg nu de AALO opleiding tot fitnessinstructeur, loop stage, werk in een sportschool achter de balie en daarnaast plaats ik wekelijks nieuwe blogs over sport, voeding en mijn leven op mijn website 

Genoeg te doen dus!

Ik ben aan de AALO opleiding tot fitness instructeur begonnen omdat ik na jaren van hard studeren op school toe was aan wat anders. Ik vind het fijn om nu bij het leren een combinatie te hebben van theorie en praktijk. Onlangs heb ik mijn theorie- en praktijkexamen van de AALO fitness instructeur level 1 opleiding gehaald en ik ben nu al een eind onderweg in level 2. Ik weet inmiddels dus al wel een beetje hoe het er bij AALO opleidingen aan toe gaat en vertel jullie graag wat meer over mijn ervaring.

Om mee te beginnen ben ik echt onder de indruk van het niveau van de instructeurs. Ik heb inmiddels al van verschillende instructeurs les gehad. Allemaal wisten ze heel goed waar ze het over hadden en vertelden ze enthousiast over hun passie. Ook ben ik erg tevreden over de organisatie van de opleiding. Alles is uitstekend geregeld, we hebben les op een mooie sportlocatie, verder wordt alles duidelijk gecommuniceerd en als je vragen hebt wordt je goed geholpen. Ook vind ik het heel leuk om met zo'n gevarieerde groep mensen les te krijgen. Iedereen heeft een eigen achtergrond maar de passie voor sport deel je. Waar je normaal gesproken vaak de enige bent die in de koffiepauze een eiwitreep eet zie je nu bijna niet anders.

De opleiding neemt wel wat meer tijd in beslag dan ik van te voren had gedacht. Ik was eigenlijk van plan om dit jaar tegelijkertijd  te starten met de AALO  opleiding en mijn studie maar ben nu blij dat ik dat niet gedaan heb. Je hebt maar één lesdag in de week maar er gaat ook behoorlijk wat tijd zitten in het leren, lopen van stage en maken van stageopdrachten. Het is goed om hier van te voren rekening mee te houden. Ook is het slim om op tijd te beginnen met het zoeken van een stageplek. Zelf heb ik erg geluk gehad dat ik snel een plek kon vinden, ik schreef me namelijk pas een week voor aanvang van de opleiding in!

Al met al ben ik heel blij dat ik voor de AALO heb gekozen. Voor dit jaar zit mijn AALO avontuur er bijna op maar ik kom vast en zeker nog terug voor andere opleidingen. Er is nog zoveel leuks om te doen en leren!

Liefs, Yfke

-------------

Wil jij net als Yfke een opleiding bij AALO volgen? Bel ons dan op 088160010 of mail 

AALO Yfke Westerling


Deel deze blog: