Stel doelen voor jezelf en houd je motivatie hoog!

Het nieuwe jaar voelt altijd als een soort nieuw begin. De laatste dagen van 2020 heb je genoten van de mensen om je heen en van het heerlijke eten. Misschien ben je wat minder actief geweest dan je eigenlijk had gepland. Maar dat maakt nu allemaal niet meer uit want het is 2021! Met een schone lei stap jij het nieuwe jaar in. Je bent een nieuw mens. Maar hoelang houd je dat vol? Voorkom dat je weer terugvalt in je oude gewoontes en leer hoe je jezelf gemotiveerd houdt!

header aalo 4

Doelen zijn essentieel
Als je iets wilt veranderen in je gedrag en je jezelf hiervoor wilt motiveren is het slim om vooraf duidelijke doelen te stellen. De opleiding Sportpsychologie van AALO leert ons hierover het volgende: ‘Het stellen van doelen is een essentieel onderdeel bij het verhogen van de motivatie. Zonder heldere doelen in beeld is het moeilijk gemotiveerd te blijven. Doelen omschreven in termen van vaardigheid, strategie, tactiek, enzovoort, zullen op de lange duur motiverender blijken dan doelen in termen als winst of verlies. Dit omdat je zelf de controle kunt behouden.

Om gemotiveerd te blijven moet je dus duidelijke doelen stellen. En verwoord deze doelen als iets waar je zelf de controle over hebt. Dus zeg: ‘Ik ga vier keer per week naar de (home)gym.’ En zeg niet ‘Ik ga meer gewicht squatten dan persoon a.’ Zo creëer je doelen waar je zelf de controle over hebt en maak je je minder afhankelijk van omgevingsfactoren.

Drijfveren

Drijfveren
Als je je doelen voor de komende periode hebt vastgesteld weet je waar je naartoe gaat werken. Om jezelf af en toe extra te motiveren is het slim om voor jezelf op te schrijven waarom je dit doel wilt behalen. Wil jij bijvoorbeeld personal trainer worden? Schrijf dan voor jezelf op wat jou drijft om dit te behalen. Wil jij jouw passie voor fitness & health delen met anderen? Of wil jij bijdragen aan een gezondere toekomst? (Wist je dat ca. 50% van de Nederlandse volwassenen overgewicht heeft en 1 op de 7 volwassenen in Nederland kampt met obesitas, bron RIVM). Schrijf deze drijfveren op en bekijk ze op momenten waarop je even minder gemotiveerd bent. Wedden dat jij zo weer on fire bent?

Zodra jij jouw doelen hebt vastgesteld en je jezelf regelmatig herinnert aan je drijfveren gaat het helemaal goedkomen met jouw frisse start van 2021. Of dat nu ‘personal trainer worden’ is of ‘je verdiepen in gezonde voeding’. Dit jaar wordt jouw jaar!

Online on fire met AALO

Wil jij in 2021 fitness instructeur of personal trainer worden? Of wil jij jouw cliënten nog meer bieden op het gebied van mental coaching of sportvoeding? Bij AALO hoef je niet te wachten tot de fitnesscentra weer open zijn. De opleidingen gaan zo veel mogelijk online door waarbij de praktijkdagen op een later moment op locatie worden ingehaald. Een aantal opleidingen zijn ook geheel online te volgen, zoals Voedingsdeskundige 1 (start op 21 febrauri) en Sportpsychologie/Mental Coach. Benieuwd naar de online opleidingen? Bekijk ze hier. Heb je vragen over de overige opleidingen? Stel je vraag aan onze studieadviseurs!

Bekijk alle opleiding

header aalo 2 b


Deel deze blog: