Women's Empowerment In The Picture

Aan alle vrouwen in de fitness- en healthbranche. You rock!

Women's Empowerment In The Picture

Het is 8 maart, International Women's Day, en tijd om de spotlights op de vrouwen in onze fitness community te richten. Want velen van jullie, vrouwen, mannen en fitness fanaten van ieder geslacht, zijn elke dag hard aan het werk om zichzelf te ontwikkelen en te groeien als fitness- en health professional. En dat is top! We weten allemaal dat persoonlijke ontwikkeling en het najagen van je dromen niet makkelijk is. Dus voor iedereen die deze weg heeft doorlopen, aan het struggelen is als toekomstig personal trainer of van plan is te kiezen voor een beroep in de fitness- en health branche; Chapeau! Onze respect heb je in ieder geval.

Personal Trainer, wie zie je voor je?
Google eens op afbeeldingen van Personal Trainers. Of vraag een willekeurig persoon: wie zie je voor je bij het woord Personal Trainer. In 95% van de gevallen zie je een man. Iedereen weet eigenlijk wel dat dit niet de hele realiteit is. De fitnesscentra staan vol met fitte mannen én vrouwen en de helft van de nieuw opgeleide fitness trainers is vrouw. Dit beeld is dus behoorlijk achterhaald en toe aan verandering. Wij willen een beeld vormen van de Personal Trainer dat overeenkomt met de werkelijkheid. Daarom zetten we deze week een aantal toppers van AALO in de spotlight. 

In The Picture

Vrouwen zijn: sterk, weerbaar, flexibel, zorgzaam, inspirerend, intelligent, warm, geschiedenisschrijvers, wereldleiders, vrijheidsstrijders, legendes, sprookjes, vechters, beschermers… Zo kan ik deze lijst echt eindeloos door laten gaan. Want shit, wat zijn wij een tof gender ey!

 Strong

Coach Roos is een van die toppers waar we het over hadden. Zij maakte in 2018 de switch van een kantoorbaan naar fitness professional. In 2020 schreef ze hierover een inspirerende blog. De afgelopen twee jaar heeft ze ook niet stil gezeten en nu heeft ze een eigen business:

Coach Roos

Empowerment Coaching en Personal Training

 

Speciaal voor International Women's Day blogt Roos over Women's Empowerment, houden van jezelf en vertrouwen in je eigen kracht.

Alle vrouwen die ik tot nu toe heb mogen coachen, kunnen zwaarder tillen dan ze denken, sneller lopen dan ze denken, positiever denken dan ze denken, sneller groeien dan ze denken, beter helpen dan ze denken.

Al deze vrouwen, zijn beter dan dat ze zelf denken…

 

>> Hier lees je de blog van Roos

 

Wie mag van jou shinen?

Natuurlijk zijn er nog veel meer vrouwen die we in het zonnetje kunnen zetten. Jij denkt nu vast aan iemand die het cliché-label Powervrouw eigenlijk wel verdient. Op International Women's Day, of iedere andere dag van het jaar, mag je dat gerust van de daken schreeuwen. Toon je respect en geef ze die erkenning die ze verdienen. Doe dit door AALO (@aalo_opleidingen) en de vrouw die dit volgens jou verdient te taggen in een story of post. Dan kan ze shinen in onze stories en genieten van de exposure die ze verdient. Wie ga jij laten shinen?

Algemeen JAN 2683

Check ook deze sterke vrouwen

>> Student Barbara heeft van sport haar werk gemaakt

>> PT Roos: 'Ik heb de mooiste baan die er is'

>> Master Trainer Nicole wil nog meer toppers aan de arbeidsmarkt afleveren

>> Yogi Irene kan niet meer zonder yoga en lesgeven

>> Tina stond als een van de weinige vrouwen in het krachthonk

>> Voedingsdocent Marieke: 'Met z’n allen kunnen we veel meer mensen helpen dan ik alleen!'

>> Trainer Yvonne: Live. Change. Learn.

>> Yoga Nidra docent Annejet: 'Ik ben rust'

 

 


Deel deze blog: